Početna Broj 169 Viša TV klasa – Toshiba 42L7453DG

Viša TV klasa – Toshiba 42L7453DG

Toshiba je ovim podelom uspela da se „vrati“ u prvu ligu

Prethodnih meseci smo imali prilike da se družimo sa nekoliko Toshiba televizora koji su povezani sa ovim modelom. Najpre smo probali 40L7335DG, prethodnika ovog modela, kojim smo bili relativno zadovoljni. Iako je taj uređaj imao debeo spisak značajnih karakteristika, u praksi nas nije oduševio, pre svega zbog neujednačenog osvetljenja LED matrice, kao i ograničene Smart platforme. Sa druge strane, nedavno smo probali dva TV-a iz nove generacije, kojoj pripada i 42L7453DG. I pored toga što su bili u pitanju uređaja iz početne Smart serije, kvalitet slike nas je oduševio. Dakle, došao je na red naslednik onog što se hvali karakteristikama, a pripada generaciji modela koja nas je već oduševila svojom LED matricom.

Toshiba 42L7453DG je pripadnik više srednje klase ovog renomiranog japanskog proizvođača. Serija L74 sadrži tri modela koji se razlikuju veličinom dijagonale – 42, 47 i 55 inča. Mi smo na test dobili najmanji model za koji verujemo da će biti najtraženiji među domaćom publikom i to ne samo zbog činjenice da je najjeftiniji već i zbog veličine. Ako smo ranije pričali da nam je 40 inča omiljena dijagonala, ovim putem se izvinjavamo i ispravljamo. Naime, ova Toshiba sa 42-inčnim ekranom predstavlja naš novi „ideal“. Posebno jer je sve spakovano u veoma tanko kućište od nenametljive crne plastike, koje prati i redizajnirano postolje od peskiranog aluminijuma iste debljine. Sve u svetu – TV izgleda veoma skladno i moderno.

L74_Lifestyle_Image_final

LED matrica je osvetljena uravnoteženo, a boje su dobile na dodatnom intezitetu zahvaljujući unapređenoj CEVO Picture tehnologiji. Tu je i novi AMR+ 1500 „endžin“ za obradu pokretnih slika koji u potpunosti eliminiše „duhove“ i kad najbržih filmskih scena u FullHD rezoluciji. Ako ovome dodamo i da nov model ima ugrađen par zvučnika ukupne snage od 30 vati, dobijamo uređaj koji će zadovoljiti veliki broj ljubitelja filma, dok je spisak izvora sa kojih se može reprodukovati multimedijalni sadržaj impresivan.

Toshiba 42L7453DG ima ugrađene analogne i digitalne tjunere (uključujući i DVB-T2), zatim je Smart TV opcija koja je značajno poboljšana u odnosu na sve do sada viđeno u Toshiba televizorima. Zahvaljujući dual-core procesoru Smart platforma je sada daleko brža i prijatnija za korišćenje. Nažalost i dalje broj aplikacija nije impresivan, ali je zato internet browser moguće koristiti za surf po internetu. Zahvaljujući WiFi modulu povezivanje je jednostavno, a sadržaj je moguće puštati i preko WiDi konekcije, kao i preko USB portova. Postoji i mogućnost veoma jednostavnog snimanja programa na USB medij. Naravno, multimediju je moguće „dovesti“ i preko HDMI, SCART, komponentnih i kompozitnih ulaza. Uz TV stiže i dovoljna četiri para 3D pasivnih naočara, kao i poboljšani daljinski upravljač koji sada poseduje dva IC senzora.

Toshiba je napravila veliki skok između dve generacije. Spisak poboljšanja je impresivan. Ostaje još samo da povećaju broj dostupnih aplikacija za naše tržište, ali ta mana ne bi trebalo da bude prepreka ako vam sve ostalo odgovara.

Toshiba 42L7453DG
Ekran: 42“, FullHD, AMR+ 1500, 3D, CEVO Picture
Zvuk: 2x15W, CEVO Audio
Povezivanje: 4x HDMI, 2xUSB, CI, SCART, komponentni ulaz, digitalni i analogni audio izlazi, PC, LAN, WiFi, WiDi
Smart: da – Cloud TV, multimedijalni plejer
3D: da – aktivni
Tjuneri: analogni, digitalni: DVB-T, -T2, -C
Cena: 89.990 RSD
www.toshiba.rs

Leave a Reply