Početna Broj 172 Za buduće rok zvezde – Sony HDR-MV1

Za buduće rok zvezde – Sony HDR-MV1

Kamera za snimanje muzičkih spotova

Panasonic TV

Sony HDR-MV1 je kamera konceptualno vrlo slična modernim akcionim kamerama, s tim što je namenjena baš ljubiteljima muzike. Ima dimenzije prosečnog smartfona, a dizajnirana je tako da lako stane u šaku, uz mogućnost montaže na stativ putem standardizovanog metalnog navoja. Iako je kompaktna i lagana, pri snimanju iz ruke ćete teško videti displej, montiran na bok kućišta.

Smatramo da je Sony trebalo da ekran učini fleksibilnijim, tako što bi mogao da se montira na zglobni nosač, kao kod standardnih kamkodera. S dijagonalom od 2,7 inča i relativno niskom rezolucijom, on je tu samo kao pomoć i smernica prilikom kadriranja. Dovoljno je veliki i da prikaže informacije kao što su nivo audio-signala, baterije i sl. Ono što HDR-MV1 izdvaja od standardnih proizvoda ovog tipa su dva ukrštena mikrofona. Oni pokrivaju veliki ugao ispred sebe, od nekih 120 stepeni, uz izražen kvalitet snimljenog audio-materijala. U tom smislu, HDR-MV1 možete da koristite i u ulozi diktafona. Široki ugao snimljenog audio-signala prati i optika, koja snima veoma širok ugao.

ATV & NAUTICA 2020

Ono što HDR-MV1 izdvaja od standardnih proizvoda ovog tipa su dva ukrštena mikrofona, koja snimaju stereo-zvuk kvalitetnije od ostalih sličnih uređaja.

Primera radi, u kadar mogu komotno da stanu i po dve osobe sa gitarama, koje sede na odvojenim foteljama. Senzor iza objektiva je 1/2.3“ Exmor R, kod kojeg je od efektivnih 16 megapiksela aktivna polovina, kako bi snimak bio što kvalitetniji. Podržano je snimanje u 1080p rezoluciji, a sa širokim uglom snimanja. Ova kamerica je praktična i za akciju na koncertima. Ipak, ne očekujte previše, jer je kvalitet snimljenog zapisa iznad kvalitetnog smartfona, ali ne i na nivou klasičnih kamkodera ili DSLR-ova. Uz malo obrade i dodavanja oštrine softverskim putem mogu da se dobiju dobri rezultati, recimo za YouTube.

HDR-MVR1_Lifestyle_Band4_EXP201508-1200-3403

Na kraju, baterija omogućava oko dva sata autonomije, što je više nego dovoljno za predviđenu namenu, tako da smo sasvim zadovoljni onim što Sony HDR-MV1 nudi.

Sony HDR-MV1
Dimenzije: 116,5 × 70,5 × 27 mm
Masa: 165 g
Baterija: Li-ion 1600 mAh
Senzor: 1/2,3“ Exmor R
Procesor: BIONZ
Maks. otvor blende: f2.8
Mikrofon: 2 x 120-stepeni stereo
Ekran: 2,7 inča, 460.000 tačaka
Memorija: Memory Stick PRO Duo/Pro-HG Duo/PRO-HG HX Duo i SD/SDHC/SDXC
Konekcije: USB 2.0, WiFi, NFC
Cena: 33.990 RSD
www.sony.rs

Leave a Reply