Početna Broj 178 Za gejmere i fensere – Logitech K830, G602, G240

Za gejmere i fensere – Logitech K830, G602, G240

Nove Logitech periferije

blank
ATV & NAUTICA 2020

Savršen par
Logitech je rešio da svoj novi dizajn učini standardom, pa G602 izgleda izgleda poput modela Proteus Core, G402, a verovatno kao mnogi modeli koje će lansirati posle njih. Linije su izraženo zakrivljene i učinjene optimalnim za većinu desnorukih korisnika, kojima će korišćenje ovog modela biti izuzetno udobno i prirodno. Izrada je na vrhunskom nivou, kao i izbor materijala, zbog kojih G602 neće iskliznuti u žaru borbe čak ni iz oznojene šake. Miš raspolaže sa 11 programibilnih tastera, koji mogu da se prilagode putem Logitech Gaming softvera. Prelaskom na tehnički deo priče otkrivamo i senzor, koji neće biti omiljen među svim igračima. Reč je o optičkom Delta Zero senzoru. Njegova preciznost je 2.000 dpi, što je dobro iz ugla onih koji ne favorizuju 1:1 prenos miša na monitor, ali će biti i onih koji će žaliti za nedostatkom Avago ili sličnog laserskog rešenja. Sa druge strane, G602 poseduje fantastični risiver putem kojeg ostvaruje konekciju sa računarom od čitavih 500 Hz. Imajući u vidu da čak i najbolji žični miševi ne mogu da imaju veće osveženje od 1.000 Hz, jasno je da je Logitech G602 najbliži dostizanju ideala kojem mnogi streme. Brisanje granice između žičnog i bežičnog nikad nije bilo bliže. I zaista, u praksi je teško primetiti razliku, osim ukoliko se sa puno truda ne fokusirate na traganje za manama ovog tipa konekcije. Logitech G602 ima dva režima rada, Performance i Endurance. Njihova deklarisana autonomija iznosi 250, odnosno 1.440 sati, tim redom. Logično, ove vrednosti nismo bili u mogućnosti da proverimo u praksi, ali čak da je proizvođač pogrešio za 50%, ove vrednosti bi i dalje bile impresivne. Miš koristi dve AA baterije, a kako one zaista traju dugo, postavlja se pitanje da li uopšte postoji razlog za nabavku punjivih baterija.

Logitech G602
Senzor: Delta Zero
Veza: 500 ms bežična
Cena: 9.838 RSD

ATV & NAUTICA ATV

Dolazimo i do veoma interesantne podloge, koja nosi ime G240. Reč je o podlozi sa tekstilnom površinom, koja omogućava vrlo prijatno klizanje teflonskih nožica sa „high-end“ miševa. Pored udobnog korišćenja, ova podloga će produžiti život „donjeg postroja“ svakog miša, što je izuzetno bitno u slučaju da ste vlasnik nekog skupog modela, kao što je recimo G602.

Logitech G240
Dimenzije: 380 x 240 x 1 mm
Težina: 90 grama
Cena: 2.799 RSD

Na kraju, tu je i multimedijalni novitet Logitecha, koji će biti izuzetno zanimljiv za sve korisnike koji žele da što više olakšaju kontrolu HTPC i sličnih uređaja koji se koriste u udobnosti dnevne sobe. Reč je o besprekornoj tastaturi koja poseduje tačped, kvalitetnu izradu i autonomiju baterije od desetak dana. Poseduje pozadinsko osvetljenje za lakšu noćnu upotrebu, a ne treba zaboraviti ni prateći softver koji omogućava potpuno prilagođavanje korisniku. Tokom korišćenja Logitech K830 Illuminated Living-Room tastature, možemo reći da je ona baš to – tastatura za dnevnu sobu, i da se nameće kao odlično rešenje za HTPC ili konzolu, ali ne i za nešto drugo. Kao tastatura za ekstenzivno kucanje ne bi mogla da posluži zbog isuviše tvrdih tastera, a tačped će teško zameniti miš prilikom upotrebe u kombinaciji sa standardnim desktop PC-em. Tastatura Logitech K830 izuzetno je dobra za te namene, i osim nešto slabije autonomije i nema pravih mana. Postoje neka unapređenja koja bismo voleli da vidimo na modelu koji će ga naslediti za koju godinu, ali u ovom trenutku možemo da kažemo da smo zadovoljni i da je Logitech uradio pravu stvar.

Logitech K830
Veza: Bežična
Pozadinsko osvetljenje: Da
Dimenzije: 367 x 125 x 16 mm
Težina: 495 grama
Cena: 12.600 RSD

Koji od novih proizvoda Logitecha prepručujemo? Jednom rečju – sve. Svaki od ovih noviteta predstavlja odličan izbor u klasi i pritom mu je teško naći ekvivalent u konkurentskoj ponudi. Logitech G602 je najbrži bežični miš, G240 podloga kakvu samo možete da poželite, a K830 sveobuhvatno rešenje za sve koji žele kontrolu PC-a iz dnevne sobe. Cena će biti jedina prepreka, ali ukoliko ne sumnjamo da će pravi entuzijasti i hedonisti dozvoliti sebi uživanje u nekom od ovih uređaja.

www.logitech.com

Leave a Reply