Početna Broj 173 Za sneg i blato – Cat S50

Za sneg i blato – Cat S50

Nismo ga pregazili traktorom ili ispustili sa litice, ali druženje sa Cat S50 telefonom ubedilo nas je da je ovo zaista „nabildovan“ smartfon spreman za ekstremne uslove korišćenja

Iako je telo telefona uglavnom napravljeno od plastike, a očekivali smo metal, da budemo iskreni, hvat je vrlo čvrst, nema krckanja i škripanja, a testovi nekih drugih redakcija uverili su nas da je izdržljivost maksimalno pojačana. Cat S50 ojačan je gumiranom presvlakom, koja se proteže na uglovima i na poleđini, a neki tasteri, takođe, su izrađeni od gume. Poput Sony Xperia Z linije, koji su najpoznatiji vodootporni smartfoni, i Cat S50 ima poklopce preko konektora i ulaza, i spreman je za uranjanje u vodu na do metar dubine u trajanju do pola sata (izdržljivost IP67 je potvrđena). Korišćenje displeja u tim uslovuima nije moguće, zbog pritiska, ali vam je na raspolaganju taster sa strane za okidanje fotki. Na poleđini telefona je odličan spikerfon zvučnik koji ćete kad je zvuk pojačan „na maksimum“ čuti i tokom brundanja cirkulara za sečenje drva ili u vožnji traktorom. Kvalitet zvuka je, takođe, odličan, a ništa manje nismo ni očekivali, jer je u pitanju kompanija Waves, dobitnik Gremi nagrade u sferi tehnike – Technical GRAMMY Award, koja je zvučnik spremila posebno za Cat S50.

Telefon je dobio i međunarodnu sertifikaciju da je otporan na padove s visine od 1.8 metara, ali i da je otporan na temperaturne „šokove“, promenu pritiska, prskanje, pesak, kišu, jake vibracije i solarnu radijaciju – malo li je?!

Cat_S50_B15Q-14

Cat S50 je namenjen nesvakidašnjim terenima i ljudima aktivnim na gradilištu, u kopovima rudnika ili na planinarenju, recimo i bilo da ga koristite na taj način ili, npr, na usponima i tokom vožnje bicikla ili šahtu, S50 može sve da podnese. Bez obzira da li je okruženje mokro, hladno, prašnjavo, blatnjavo ili „samo“ prljavo, ništa ne ugrožava izdržljivi S50, pa čak ni pad na beton.

Iako nije prvi Cat telefon, S50 je prvi telefon ovog proizvođača sa instaliranom Cat virtuelnom prodavnicom (Cat Phones App Store) koja pruža više od 1.000 odabranih aplikacija. Ova kolekcija sadrži dobro poznate i često korišćene aplikacije kao što su Skype ili Endomondo, pored manje poznatih, ali podjednako korisnih aplikacija kao što je CHECD. To znači da korisnici Cat telefona ne moraju da pretražuju Google Play kako bi među preko milion aplikacija pronašli baš onu koju žele.

Hardverski gledano, Cat S50 je danas prosečan telefon, jer radi sa Snapdragon 400 čipsetom, uz četvorojezgarni Cortex-A7 procesor i dva gigabajta rama, plus Adreno 305 GPU. Dovoljno da se izbori sa svim aktuelnim poslovnim i zabavnim aplikacijama, ali u neskladu sa cenom, koja je u ovom trenutku oko 58.000 dinara. S druge strane, muzički plejer i kamera rezolucije osam megapiksela (sa blicem i autofokusom) su iznad očekivanja i Cat S50 lako će zameniti fotoaparat i MP3 plejer.

Cat S50
OS: Android KitKat 4.4.2
Procesor: Snapdragon 400, quad-core, 1,2 GHz, Cortex-A7
Memorija: RAM 2 GB, Storage 8 GB, microSD do 128 GB
Kamera: 8 Mpx, Full HD @ 30 fps/ VGA (front)
Ekran: IPS LCD 4.7“, 1280 x 720 px, 312 dpi
Povezivanje: HSPA, LTE, Wi-Fi, BT 4.0, NFC
Ekstra: GPS, FM radio, navigacija na srpskom
Baterija: 2.630 mAh
Dimenzije: 144x77x12.7 mm, 185 g
Cena: 58.000 RSD
www.cat.com

Leave a Reply