Početna Broj 176 Za sve aktivne prilike – LG ToneUltra HBS-800

Za sve aktivne prilike – LG ToneUltra HBS-800

Bluetooth slušalice nisu tako uobičajne kod nas, koristeći ove Lg-jeve možemo da kažemo totalno nezasluženo

One su namenjene svima, međutim mislimo da će ih najviše koristiti aktivni ljudi. Iskreno nismo mislili da će nas bežične slušalice oduševiti i nametnuti kao nešto što bi tebali da kupimo pored standardnih žičnih. Ovde je najveća prednost jer nema zapetljanih kablova, nema brige o tome da će vam neko slučajno zakačiti kabl i izvući iz dzepa telefon i na kraju isti može da završi na betonu sa slomljenim staklom na ekranu.

Ove slušalice u kutiji pored upustva poseduju i USB kabl. On služi za punjenje kao i tri različite veličine silikonskih uložaka, možete da odaberete one koje najviše odgovaraju vašem uhu. Povezivanje sa telefonom ili računarom je vrlo jednostavno, slušalice se uključe, vaš uređaj ih pronađe i jednim klikom su povezane.

Na iOS operativnom sistemu pored baterije telefona ili tableta pojavljuje se indikator stanje baterija samih slušalica što dosta olakšava praćenje koliko vam je još vremena ostalo do ponovnog punjenja. Ove slušalice pored slušanja muzike imaju mogućnost razgovora ako vas neko pozove, u trenutku kada su one aktivne. Imaju mikrofon dobrog kvaliteta i sagovornik će vas sigurno čuti dobro.

Na Android platformi postoji aplikacija koja skidanjem sa Google-ovog Play Store-a u mnogome im povećava funkcionalost. Aplikacija se zove BT Readar+ i ono što ona radi je mogućnost da vam čita koje su vam notifikacije stigle na telefon ili tablet. Ova aplikacija može da vam čita čak i poruke, međutim nije dostupno čitanje na srpskom pa svaka koja nije na engleskom vrlo smešno zvuči. Dobro se snalazi i sa Google Now aplikacijom.

Noise Reduction je vrlo korisna opcija na slušalicama. Ona potpomaže da u bučnom okruženju čujete samo ono što treba da čujete smanjujući okolne zvukove na minimum. Kvalitet zvuka nije savšen, visoki tonovi se dobro čuju, međutim niski tj. bas je dosta slab, tako da vrhunski doživljaj muzike nećete doživeti sa ovim slušalicama kao što bi bio slučaj sa nekim žičnim u istom ili sličnom cenovnom rangu.

HBS-800

Što se tiče dometa on varira od uređaja do uređaja sa kojima su spojene. Na iOS uređajima je on bolji od Android telefona srednje klase na kojima smo ih testirali. Jedan zid olako prevaziđu, ali kada je reč o dva ili tri tu signal polako krene da se gubi i zvuk počinje da prekida. Ovo na primer ne bi trebao da bude problem ako ste u teretani i ne želite da vam telefon bude u džepu dok trčite na traci, dovoljno ih je poneti i imate omiljenu muziku, obaveštenja koje su vam notifikacije stigle kao i javljanje na telefon ako vas neko pozove.

Zaista dobar gadget ako ste dosta aktivni a smetaju vam kablovi pri korišćenju vaših slušalica, naša preporuka svakako ako se bavite nekim sportom je da bi trebalo da imate ove slušalice koje bi vam pomogle u postizanju boljih rezultata i svakako ne bi odmogle.

www.lg.com/rs

Leave a Reply