Početna Broj 174 Zakrivljena daska – Samsung HW-H7501

Zakrivljena daska – Samsung HW-H7501

Idealni dodatak uz zakrivljene televizore

Panasonic TV

Retko nailazimo na situacije kada jedna tehnologija utiče na razvoj neke druge tehnologije. Kada su televizori i audio podsistemi u pitanju ovo se događa već drugi put. Prvi uticaj televizora na razvoj zvučnika desio se pre nekoliko godina, kada su umesto klasičnih 5.1 audio sistema ponuđeni tzv. soundbar sistemi koji su se dizajnerski i estetski mnogo bolje uklapali uz ravne televizore. Zato je bilo samo pitanje vremena kada će zakrivljenje televizora dovesti i do zakrivljenja zvučnika.

Prvi se na taj korak osmelio, ko drugi nego Samsung, sa modelom HW-H7501. Ako vam ova oznaka zvuči poznato, za to postoji dobar razlog. Naime, Samsung HW-H7501 je u suštini izvedena (i unapređena) verzija „običnog“ soundbara HW-H751. Oznaka 1 na kraju znači da se radi o srebrnoj (sivoj) varijanti, a na raspolaganju je još i crna boja (HW-H7500). Komplet se sastoji od soundbara koji poseduje osam zvučnika i bežičnog subwoofera. Dakle, u pitanju je 8.1 sistem koji zahvaljujući zakrivljenosti, ali i dva satelita postavljena sa bočne strane, širi zvučnu sliku po celoj prostoriji, pa čak dosta uspešno dočarava i surround efekat. Niskotonac se bežičnim putem povezuje sa ostatkom sistema, pa ga je moguće postaviti u bilo koji deo sobe.

ATV & NAUTICA 2020

Uređaj ima skriven ekran koji je vidljiv tek kada se sistem uključi, kao i nekoliko kontrolnih tastera. Puna sloboda kontrole ipak je obezbeđena samo preko daljinskog upravljača. Povezivanje je moguće na nekoliko načina – putem optičkog kabla, HDMI konekcijom, a postoji i klasična stereo 3.5 mm konekcija za povezivanje sa različitim izvorima zvuka (koji ne moraju da budu TV). Kada su telefoni i tableti u pitanju, postoji i mogućnost povezivanja putem bluetooth signala. I naravno, tu je i USB port preko koga može da se direktno reprodukuje muzika. Naime, Samsung HW-H7501 poseduje i audio plejer koji prepoznaje najpoznatije audio formate (MP3, WMA, AAC, MPEG1/2, FLAC, OGG). Snaga od 320W je više nego dovoljna za reprodukciju u kućnim uslovima. Kvalitet zvuka je na visokom nivou, sa dobro balansiranim basom.

Vidi se da je Samsung pazio na detalje kada je dizajnirao ovaj proizvod. Na donjoj strani napravljen prostor za nogare televizora (naravno nije kompatibilno sa svim modelima), a u paketu se dobija i nosač uz čiju pomoć je zakrivljeni soundbar moguće okačiti i na zid. U tom slučaju otežan je pristup USB portu koji se nalazi sa zadnje strane, ali i za to ima leka – USB konektor koji stoji pod uglom od 90 stepeni čime se oslobađa prostor za povezivanje ovim tipom konekcije.

Samsung HW-H7501 u suštini ne donosi ništa revolucionarno novo u odnosu na svoje prethodnike, ali je napravljen u skladu sa trenutnim trendom razvoja televizora i to ga čini interesantnim izborom.

Samsung HW-H7501
8.1-channel sounder
320W power output
Wireless subwoofer
20Hz-20KHz
Bluetooth
Cena: 720.000 RSD
www.samsung.rs

Leave a Reply