Početna Broj 167 Zlatna sredina – Gigabyte GSmart Rey R3

Zlatna sredina – Gigabyte GSmart Rey R3

Prosek u svakom segmentu zadovoljava veliku većinu korisnika. Retko ko će tražiti više no što nudi Rey R3

blank
ATV & NAUTICA 2020

Od GSmart brenda navikli smo da viđamo dobre i kvalitetne telefone po povoljnim cenama, ali je dizajn uređaja bio nekako „ukalupljen“ i ni po čemu se nije izdvajao. Sa modelom Rey R3 stvari se menjaju i GSmart linija uskače u najmodernije odelo koje je Gigabyte trenutno u stanju da ponudi. Iako nas dizajn podseća na HTC Desire seriju, kvalitet izrade i pažnja koja je posvećena sveukupnom kvalitetu izrade ne ostavljaju puno prostora za „zvocanje“. Prednjim delom telefona dominira panel visokog sjaja, koji sakuplja otiske prstiju, ali se oni lako brišu. Zadnji deo je presvučen gumiranom oblogom, tako da telefon odlično leži u ruci i ne klizi. Zahvaljujući izbalansiranom odnosu funkcija i dizajna GSmart Rey R3 nije veliki uređaj i lako se koristi i jednom rukom.

Ispod poklopca na poleđini, koji vrlo čvrsto stoji na svom mestu, nalaze se ulazi za dve standardne SIM kartice, ležište za microSD kartice kapaciteta do 32 GB i baterija kapaciteta 1.800 mAh dovoljna da izgura nešto preko jednog dana uobičajene upotrebe. Na poleđini se nalazi I kamera rezolucije osam megapiksela, sa maksimalnom veličinom slike od 3.264 x 2.448 piksela i slabašnim LED blicem. Kamera ima uobičajene mogućnosti, poput tagovanja lokacije, prepoznavanja osmeha, lica, autofocus, kao i podešavanje parametara (balan belog, osvetljenje, contrast i druge). Kvalitet fotografija je prosečan i od kamere nikako ne treba očekivati da zameni fotoaparat, ali će za slanje slika MMS ili IM porukama, za Facebook, Twitter i Instagram biti i više nego dovoljna, a to će biti sasvim OK za većinu korisnika. Ni u video modu kamera ne briljira, jer frejmrejt nije na najvišem nivou, ali video snimci na ekranu telefona izgledaju pristojno.

ATV & NAUTICA 2020

GSmart Rey R3 ima mogućnost komunikacije sa dve SIM kartice istovremeno, ali jedna radi na 3G, a druga na GSM mreži

Displej telefona je dijagonale 4.5 inča i rezolucije od 854 x 480 piksela, što ga stavlja u liniju sa tabletima, što se gustine piksela tiče (218 ppi). Kvalitet prikaza je OK, boje na ekranu su zasićene, ali bi uglovi gledanja mogli biti bolji. Odziv na komande je bez zamerke, kao i opcija automatskog osvetljavanja ekrana, koja prilično pouzdano obavlja svoj zadatak.

GSmart Rey R3 ima mogućnost komunikacije sa dve SIM kartice istovremeno, ali jedna radi na 3G, a druga na GSM mreži. Maksimalan protok podataka i na jednoj i na drugoj je 21 mbps, dok su na raspolaganju za povezivanje i WiFi, Bluetooth, micro USB i audio 3.5 mm priključak. Slušalice koje dolaze u paketu sa telefonom odmah možete da menjate nekim svojim ili da kupite nove, ali ne zaboravite da bi one, ipak trebalo da budu sa gajtanom, jer on služi kao antena za FM radio prijemnik. Isprobali smo i Bluetooth sluške i kvalitet reprodukcije muzike je daleko bolji sa nekim kvalitetnijim bežičnim slušalicama.

Sa hardverske strane Rey R3 je, takođe, zlatna sredina. Ima Mediatek MT6572 procesor sa dva jezgra brzine 1.3 gigaherca, uparen sa 1 GB RAM memorije i Mali-400 grafikom. Čipset je dovoljno snažan da bez većih problema omogući multitasking sa više otvorenih aplikacija i da potera i kompleksnije igre, poput Minion Rush-a, a da ne štuca.

Ugrađen je Android Jelly Bean verzije 4.2.2, koji nije presvučen dodatnim interfejsom, tako da telefon radi korektno, bez spontanogg resetovanja ili dugotrajnijih zagušenja.

Gigabyte GSmart Rey R3
OS: Android 4.2.2 Jelly Bean
Procesor: Mediatek MT6572, dual-core 1.3 GHz
Memorija: RAM 1 GB, Storage oko 4 GB, micro SD do 32 GB
Kamera: Prednja VGA (0.3 Mpx) / 8 Mpx glavna
Ekran: IPS LCD,4.5“, 854 x 480 px, 218 dpi
Povezivanje: HSPA, WiFi, BT
Ekstra: GPS, FM radio
Baterija: 1.800 mAh
Dimenzije: 136 x 66 x 10.5 mm, 138 g
Cena: 14.990 RSD
www.gigabytecm.com

Leave a Reply