Početna Broj 169 Zvučno postolje – Samsung HW-H600 Sound Stand

Zvučno postolje – Samsung HW-H600 Sound Stand

Soundbar na malo drugačiji način

Pojavom HD televizora pojavila se nova vrsta zvučnika – soundbarovi. Ove „daske“ prate linije modernih televizora, ali se pokazalo da takvo dizajnersko rešenje ne rešava baš sve probleme. Naime, ukoliko TV stoji na postolju, jedina odgovarajuća lokacija za pozicioniranje soundbara bila bi kačenje na zid. Ako TV držite na zidu, onda soundbar možete takođe da okačite na zid, ili ga možete staviti na policu. Ali šta ako TV želite da držite na postolju, a soundbar ne želite, ili ne možete da okačite na zid? Upravo tu svoje mesto pronalazi nova grupa audio-uređaja – sound plate, ili kako ih je Samsung nazvao, sound stand. Ova vrsta audio-uređaja pojavila se tek nedavno i za sada nema mnogo predstavnika. Samsung HW-H600 je prvi Samsungov model koji je napravljen na ovom principu.

Šta je u stvari sound plate, odnosno sound stand? To je pljosnato postolje u kojem su implementirani zvučnici. Male je visine i prilično je širok, a kućište je dovoljno snažno da može da izdrži televizore do dimenzija ekrana od 60 inča. Ovaj konkretan audio-sistem napravljen je u 4.2 varijanti i poseduje dva visokotonca, dva srednjetonca i dva basa. S obzirom da se radi o veoma tankom sistemu, moramo da priznamo da smo bili prijatno iznenađeni zvukom koji proizvodi. Bas zvučnici su okrenuti prema dole, dok su sateliti usmereni ka prednjoj strani, ali tako da proširuju polje prostiranja optimalnog zvučnog talasa.

Snaga sistema nije velika, ali je sasvim dovoljna za kućnu upotrebu. Iznosi ukupno 80 W (od čega niskotonci odnose polovinu – 2 x 20 W, dok na srednjetonce i visokotonce odlazi druga polovina – 4 x 10 W). Sistem poseduje nekoliko mogućnosti povezivanja. Pored optičkog ulaza, na raspolaganju su još HDMI ulaz i izlaz, stereo audio-ulaz, kao i USB konektor. Postoji i bluetooth konekcija koja obezbeđuje jednostavno uparivanje sa telefonom ili tabletom, čime se obezbeđuje reprodukcija muzike bežičnim putem. U sistem je implementiran i softverski audio-plejer, tako da je moguće povezati USB fleš disk i direktno sa njega reprodukovati muziku u MP3, WMA, FLAC, WAV, OGG ili AAC formatu.

Samsung HW-H600 predstavlja odlično rešenje za vlasnike HD televizora koji zbog nekog razloga ne mogu ili ne žele da koriste soundbar sisteme. Sound stand ne zauzima dodatni prostor u sobi, a drastično poboljšava kvalitet zvuka TV-a, pri čemu nudi mogućnost povezivanja i drugih izvora zvuka.


Samsung HW-H600
Ukupna snaga: 80W
Broj kanala: 4.2
Dekodirani formati: AAC, MP3, WAV, WMA, OGG, FLAC
Povezivanje: AnyNet+, USB host 1.1, Bluetooth, TV Sound Connect, ARC, NFC, Bluetooth Power On, HDMI, Audio ulaz, Optički ulan
SubWoofer: 40W
Soundbar: 10+10+10+10+20+20W
Dimenzije: 73.5×3.65x36cm/5kg
Cena: 45.999 RSD
www.samsung.rs

Leave a Reply