TOP 5: Groovebox uređaji u 2023. godini – sveobuhvatne mašine koje vraćaju zabavu u stvaranje muzike

Groovebox uređaji su najbolji i najbrži način da zabeležite svoje muzičke ideje, ili da osmislite potpuno nove melodije. Oni su laki za korišćenje, isplativi i ne treba vam kompjuter da biste ih koristili plus možete da ih nosite svuda sa sobom. U nastavku ćete naći najbolje groovebox uređaje dostupne u ovom trenutku za najbrže i najzabavnije instant melodije i bitove.

Definicija groovebox uređaja svakako nije zacrtana u kamenu. Oni vam omogućavaju da stvarate bitove poput bubanj mašina, ali dodaju i bas, vokale i druge melodijske aktivnosti. Neki groovebox uređaji vam omogućavaju da napravite čitave pesme, mada ovde uglavnom nećete naći univerzalna hardverska DAW rešenja – ona koštaju više hiljada dolara i dolaze sa sopstvenim uputstvom za kupce!

Na ovoj listi nalaze se mašine koje sviraju za manje od hiljadu dolara i funkcionišu bez povezanog računara a daju vam instant rezultate. One su zabavne, često – ali ne uvek – namenjene producentima dens muzike, neke dolaze sa efektima, a druge nude opcije za stvaranje muzike u realnom vremenu.

Novation Circuit Tracks

Circuit Tracks je direktan naslednik originalnog Circuit grooveboxa. Sa više funkcija od prethodnika, on deluje kao još bolja opcija po pitanju odnosa cene i kvaliteta. Funkcija sintisajzera i sposobnost semplovanja su generalno slične onima na originalnom modelu, a najznačajnija poboljšanja desila su se na samom hardveru.

Model Tracks ima integrisanu punjivu bateriju i napaja se preko USB porta. Baterija traje oko četiri sata.

Kao i kod prvog modela, glavna atrakcija na modelu Circuit je njegov elegantan, pristupačan i iznenađujuće svestrani proces sekvenciranja. Dobijate dve trake za sintisajzer i četiri trake za bubnjeve koje pored toga što aktiviraju unutrašnje zvukove takođe i podržavaju MIDI standard, pa možete sa zadovoljstvom da pokrećete više polifonih instrumenata tokom nastupa uživo. Jednostavni sistem za spajanje obrazaca sa originalnog Circuit modela prenešen je i ovde, omogućavajući korisnicima da povežu do osam obrazaca od 32 koraka.

Elektron Syntakt

Syntakt je hibridni analogno-digitalni groovebox sa četiri analogne i osam digitalnih traka koje se mogu koristiti za bitove, vokale i basove. U svim slučajevima, svaka traka se može dodeliti jednoj od nekoliko „mašina“ koje se suštinski ponašaju kao osnovne unapred podešene postavke specijalizovane za određenu vrste zvuka ili stil sintisajzera.

Proces može da zahteva malo privikavanja i ima neke svoje ekscentričnosti. Na primer, „trake za bubnjeve“ takođe imaju efekte sintisajzera za melodije što nije baš najlogičnije.

Međutim, kada se upoznate s konceptom rada mašine, zavolećete mnogo stvari koje nudi. Što se tiče bubnjeva, balans analognih i FM pokriva sve od klasičnik ’x0x’ tonova do modernih metalnih perkusija. Takođe se možete dobro zabaviti ako odbacite perkusije i koristite samo tonske generatore za kreiranje čisto melodijskih obrazaca.

Roland AIRA Compact T-8

Iako kompanija Roland model T-8 vodi kao „mašinu za bitove“, on ima još jednu važnu funkciju u svom repertoaru: bas sekciju po uzoru na moćni bas sintisajzer TB-303. Što se tiče bubnjeva, umesto da simulira zvukove jedne određene mašine za bubnjeve, Roland se opredelio da malo začini stvari koristeći hibridni pristup – zamagljen preklapanjem ili sličnostima zvukova i kola sa nekim od ranijih modela analognih bubanj mašina. Tako su bas bubanj i sner preuzeti sa modela TR-909, Clap efekat podseća na model 808/909, Tom efekti su kao sa modela 606/808 a Hats je izveden iz modela TR-606.

T-8 ima puno odličnih funkcija, a dodatak bas endžina predstavlja zabavnu kombinaciju. U kompaniji Roland su takođe dodali zanimljive detalje kao što je varijabilna verovatnoća za svaki korak u sekvenceru, kao i sposobnost da generiše randomizirane ritmove i obrasce basa.

Korg Volca Sample

Linija Volca kompanije Korg je izuzetno uspešna i svaki model je odličan, ali se isto tako svi uglavnom fokusiraju na jednu stvar: bitove, bas, vokale itd. Model Sample je uključen ovde jer njegovi semplovi mogu biti bilo šta, što omogućava produkciju čitavih pesama.

Verzija 2 predstavlja suptilno unapređenje originalnog modela Sample a ujedno i najprodavanijeg modela iz Volca linije. Najznačajniji dodatak u novom modelu je mikro USB port na prednjem panelu, jer omogućava korisniku da poveže Sample sa kompjuterom za direktno importovanje semplova.

Memorija za semplove na samom uređaju je takođe duplirana, što je super novina, a Sample 2 dolazi i sa unapređenom bibliotekom zvukova kako biste iskoristili prednosti dodatne memorije.

Sekvencer omogućava vezivanje obrazaca – što je dobrodošao bonus ako želite kreativnost u pokretu, što je zgodno za kreiranje neobičnih melodija i ritmova.

Polyend Tracker

Poljski brend Polyend je preuzeo mnoge od opštih principa koje koriste softveri za praćenje i ubacio ih u svoj hardverski instrument. Što se tiče procesa rada, on uključuje vertikalni sekvenceer a naglasak je na sekvenciranju obrazaca, ali takođe je uparen sa retro hardverom koji koristi „tastaturu“ sa velikim pad tasterima.

Semplovi se ili snimaju ili prebacuju u memoriju instrumenta preko SD kartice, i potom se koriste da kreraju zvuk do 48 „instrumenata“. Semplove možete da koristite jednom ili ih možete ubaciti u loop, a možete koristiti i režim za seckanje semplova, kako biste skratili ili prilagodili prelaze.

Najveći deo kreativnog procesa dešava se u okviru Pattern funkcije na modelu Tracker, koja predstavlja element koji najviše podseća na stare softverske trackere. Obrasci se raspoređuju na osam traka postavljenih sa leva na desno, a koraci su ispisani na ekranu vertikalno. Svaki korak može da sadrži četiri vrste informacija – notu, instrument, FX 1 i FX 2 režime reprodukcije.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

IFA 2022: Kuvings predstavlja blender sa automatskim otvaranjem...

Kuvings Chef CB1000 je optimizovan za korišćenje u...

Specijalno dizajnirani za rad od kuće

Najnoviji LG monitori LG UltraFine™ Display (model 32UQ85R)...

TEST: Panasonic ES-LV67 – Koliko je dobar novi...

Panasonic je u poslednje vreme jedan od aktivnijih...

VISOKOTEHNOLOŠKI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA KORISTI LASERSKI SENZOR I PLAZMA...

Otišavši korak dalje od svega što prečišćivači vazduha...

Neo QLED 2021 u Srbiji

Neo QLED modeli televizora prvi put su predstavljeni...

IFA 2022: Novi Bluetooth zvučnik kompanije Harman Kardon...

Teško je izdvojiti se iz mase Bluetooth zvučnika,...

TOP 5: Prenosivi kamini u 2023. godini

Logorska vatra je poput magneta jer oko sebe...

IFA 2022: Premijum robot prečišćivač vazduha koji spaja...

On ne samo da filtrira i dezinfikuje vazduh,...

Skeneri još uvek u funkciji

Želite brz, kompaktan skener koji može da se...

Yamaha MusicCast Vinyl 500

Postavljanje hi-fi sistema u dnevnoj sobi uglavnom uključuje...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Groovebox uređaji su najbolji i najbrži način da zabeležite svoje muzičke ideje, ili da osmislite potpuno nove melodije. Oni su laki za korišćenje, isplativi i ne treba vam kompjuter da biste ih koristili plus možete da ih nosite svuda sa sobom. U nastavku ćete naći najbolje groovebox uređaje dostupne u ovom trenutku za najbrže i najzabavnije instant melodije i bitove. Definicija groovebox uređaja svakako nije zacrtana u kamenu. Oni vam omogućavaju da stvarate bitove poput bubanj mašina, ali dodaju i bas, vokale i druge melodijske aktivnosti. Neki groovebox uređaji vam omogućavaju da napravite čitave pesme, mada ovde uglavnom nećete naći univerzalna hardverska DAW rešenja – ona koštaju više hiljada dolara i dolaze sa sopstvenim uputstvom za kupce! Na ovoj listi nalaze se mašine koje sviraju za manje od hiljadu dolara i funkcionišu bez povezanog računara a daju vam instant rezultate. One su zabavne, često – ali ne uvek – namenjene producentima dens muzike, neke dolaze sa efektima, a druge nude opcije za stvaranje muzike u realnom vremenu.

Novation Circuit Tracks

Circuit Tracks je direktan naslednik originalnog Circuit grooveboxa. Sa više funkcija od prethodnika, on deluje kao još bolja opcija po pitanju odnosa cene i kvaliteta. Funkcija sintisajzera i sposobnost semplovanja su generalno slične onima na originalnom modelu, a najznačajnija poboljšanja desila su se na samom hardveru. Model Tracks ima integrisanu punjivu bateriju i napaja se preko USB porta. Baterija traje oko četiri sata. Kao i kod prvog modela, glavna atrakcija na modelu Circuit je njegov elegantan, pristupačan i iznenađujuće svestrani proces sekvenciranja. Dobijate dve trake za sintisajzer i četiri trake za bubnjeve koje pored toga što aktiviraju unutrašnje zvukove takođe i podržavaju MIDI standard, pa možete sa zadovoljstvom da pokrećete više polifonih instrumenata tokom nastupa uživo. Jednostavni sistem za spajanje obrazaca sa originalnog Circuit modela prenešen je i ovde, omogućavajući korisnicima da povežu do osam obrazaca od 32 koraka.

Elektron Syntakt

Syntakt je hibridni analogno-digitalni groovebox sa četiri analogne i osam digitalnih traka koje se mogu koristiti za bitove, vokale i basove. U svim slučajevima, svaka traka se može dodeliti jednoj od nekoliko „mašina“ koje se suštinski ponašaju kao osnovne unapred podešene postavke specijalizovane za određenu vrste zvuka ili stil sintisajzera. Proces može da zahteva malo privikavanja i ima neke svoje ekscentričnosti. Na primer, „trake za bubnjeve“ takođe imaju efekte sintisajzera za melodije što nije baš najlogičnije. Međutim, kada se upoznate s konceptom rada mašine, zavolećete mnogo stvari koje nudi. Što se tiče bubnjeva, balans analognih i FM pokriva sve od klasičnik ’x0x’ tonova do modernih metalnih perkusija. Takođe se možete dobro zabaviti ako odbacite perkusije i koristite samo tonske generatore za kreiranje čisto melodijskih obrazaca.

Roland AIRA Compact T-8

Iako kompanija Roland model T-8 vodi kao „mašinu za bitove“, on ima još jednu važnu funkciju u svom repertoaru: bas sekciju po uzoru na moćni bas sintisajzer TB-303. Što se tiče bubnjeva, umesto da simulira zvukove jedne određene mašine za bubnjeve, Roland se opredelio da malo začini stvari koristeći hibridni pristup – zamagljen preklapanjem ili sličnostima zvukova i kola sa nekim od ranijih modela analognih bubanj mašina. Tako su bas bubanj i sner preuzeti sa modela TR-909, Clap efekat podseća na model 808/909, Tom efekti su kao sa modela 606/808 a Hats je izveden iz modela TR-606. T-8 ima puno odličnih funkcija, a dodatak bas endžina predstavlja zabavnu kombinaciju. U kompaniji Roland su takođe dodali zanimljive detalje kao što je varijabilna verovatnoća za svaki korak u sekvenceru, kao i sposobnost da generiše randomizirane ritmove i obrasce basa.

Korg Volca Sample

Linija Volca kompanije Korg je izuzetno uspešna i svaki model je odličan, ali se isto tako svi uglavnom fokusiraju na jednu stvar: bitove, bas, vokale itd. Model Sample je uključen ovde jer njegovi semplovi mogu biti bilo šta, što omogućava produkciju čitavih pesama. Verzija 2 predstavlja suptilno unapređenje originalnog modela Sample a ujedno i najprodavanijeg modela iz Volca linije. Najznačajniji dodatak u novom modelu je mikro USB port na prednjem panelu, jer omogućava korisniku da poveže Sample sa kompjuterom za direktno importovanje semplova. Memorija za semplove na samom uređaju je takođe duplirana, što je super novina, a Sample 2 dolazi i sa unapređenom bibliotekom zvukova kako biste iskoristili prednosti dodatne memorije. Sekvencer omogućava vezivanje obrazaca – što je dobrodošao bonus ako želite kreativnost u pokretu, što je zgodno za kreiranje neobičnih melodija i ritmova.

Polyend Tracker

Poljski brend Polyend je preuzeo mnoge od opštih principa koje koriste softveri za praćenje i ubacio ih u svoj hardverski instrument. Što se tiče procesa rada, on uključuje vertikalni sekvenceer a naglasak je na sekvenciranju obrazaca, ali takođe je uparen sa retro hardverom koji koristi „tastaturu“ sa velikim pad tasterima. Semplovi se ili snimaju ili prebacuju u memoriju instrumenta preko SD kartice, i potom se koriste da kreraju zvuk do 48 „instrumenata“. Semplove možete da koristite jednom ili ih možete ubaciti u loop, a možete koristiti i režim za seckanje semplova, kako biste skratili ili prilagodili prelaze. Najveći deo kreativnog procesa dešava se u okviru Pattern funkcije na modelu Tracker, koja predstavlja element koji najviše podseća na stare softverske trackere. Obrasci se raspoređuju na osam traka postavljenih sa leva na desno, a koraci su ispisani na ekranu vertikalno. Svaki korak može da sadrži četiri vrste informacija – notu, instrument, FX 1 i FX 2 režime reprodukcije.