Početna Broj 202 10 SAVETA kako da postanete influenser!

10 SAVETA kako da postanete influenser!

Designed by Prostooleh@Freepik
TL-10 saveta za Instagram HEADER

Sa sve većom pojavim programa za blokadu reklama, DVR i puštanja muzike sa interneta, više ne viđamo toliko reklama kao ranije, zbog čega je influense marketing sada najefektivniji oblik reklamiranja. Influenseri imaju lojalne pratioce, autentičnost i ulivaju poverenje što ih čini tako dobrim u ubeđivanju korisnika da kupe određeni proizvod.
Već znate ko su dobri influenseri. Verovatno ih već pratite na društvenim mrežama i gledate njihove godišnje odmore na egzotičnim destinacijama, njihovu prelepu odeću i izvanredan životni stil. Ko još ne želi da radi od kuće, zaradi gomilu novca i još dobija besplatne stvari?

Kako da postanete influenser?

Najbolji telefoni 2019

1. Savet:
Pronađite vašu strast: Uzmite olovku i papir i navedite vaše strasti. One se ne moraju uklapati u normalne kategorije kao što su: putovanje, šminka, pregledanje tehničkih uređaja, itd. Šta god da vam je strast, pratite je!

2. Savet:
Uradite nešto jedinstveno: koliko neuspešnih blogera postoji? Verovatno imate nekog prijatelja koji je pokušao da postane bloger. Oni imaju strast za modom, hranom i putovanjem ali nisu mogli privući pratioce. Zašto? Zato što su kao i svi ostali. Budite različiti kako bi privukli pratioce.

3. Savet:
Izaberite vaše kanale: Jednostavno nije moguće da budete uspešni na svim kanalima. Izaberite jedan kanal na koji ćete se fokusirati i još dva ili tri na kojima ćete biti aktivni. Fokusirajte se i rastite.

4. Savet:
Napravite strategiju za društvene mreže: Nemojte samo uleteti nespremni. Napravite spisak sadržaja koji želite da napravite u sledeća tri meseca. Odlučite koliko često ćete postavljati novi sadržaj. Kada ćete ga postavljati? Budite konzistentni.

5. Savet:
Napravite dobar sadržaj: Ovde morate potrošiti mnogo vremena. Budite sigurni da pravite najbolji sadržaj što možete. Vaš brend je u pitanju. Nemojte se plašiti da investirate svoj novac. Situacija je ista kao da pokrećete svoj biznis. Da otvarate svoju firmu, zar ne bi želeli da investirate u poslovanje? Ako ste ozbiljni u svojoj nameri, trebali bi kupiti dobru opremu.

6. Savet:
Budite konzistentni: Omiljene internet emisije izlaze istog dana svake nedelje. Vaš sadržaj bi trebao da prati isti šablon. Morate pružiti vašoj publici razlog da se pretplati na vaš kanal. Ako ne stvarate novi sadržaj, u stalnim intervalima, zašto bi se ljudi pretplatili.

7. Savet:
Promovišite: Mnogo vremena ćete potrošiti praveći novi sadržaj, ali čemu sve to ako ga niko ne vidi? Zapamtite, 20% vremena uložite na stvaranje novog sadržaja a 80% na promociju.

8. Savet:
Saradnja: Najbrži i najlakši način da proširite publiku je putem saradnje sa većim influenserom od vas. Zapamtite, i vi imate koristi od toga, tako da morate način da pomognete većem influenseru od vas kako bi vam se on odužio. Ako ste intervjuisali velike influensere dopustite im da promovišu šta žele a oni će podeliti taj članak koji će pregledati gomila ljudi.

9. Savet:
Komunicirajte sa vašom publikom: U početku će ovo biti lako jer nećete imati mnogo pratioca. Odgovorite na svaki komentar i pratite ljude koji vas prate.

10. Savet:
Posmatrajte podatke: Koji sadržaj se sviđa ljudima? Ko sačinjava vašu publiku? Pogledajte analitiku. Većina platformi vam pruža uvid u podatke, međutim i ako to nije slučaj samo pratite koje objave imaju najviše lajkova i komentara. Šta vaša publika želi da vidi? Da li su to stari ili mladi ljudi, muškarci ili žene? Napravite sadržaj koji se dopada vašoj publici. Na kraju, pitajte vašu publiku šta žele da vide. Verujte nam na reč, publika će vam dati do znanja šta ih zanima.

Leave a Reply