Patike za trčanje imaju 3D štampanu rešetkastu strukturu što samo po sebi nije posebno uzbudljivo – 3D štampanje nije ništa revolucionarno u 2020. godini.

Ono što čini đon patike Adidas 4D Run 1.0 zanimljivim jeste to što on donosi drugačiju dinamiku trčanja u različitim delovima đona.

Mreža je mekša ispod pete kako bi se smanjila udarna sila pri spuštanju stopala na podlogu i kotrlja se ispod prednjeg dela stopala kako bi vam pomogla da ostvarite bržu tranziciju.

Iako interesantna, Adidas 4D Run 1.0 nije savršena patika: pomalo je teška i, iz nekog razloga, manjeg je kalupa, što je čudno za jednu Adidas patiku.

Ovaj model je plod saradnje između Adidasa i kalifornijske kompanije Carbon čija specijalnost je 3D štampanje.

A pritom ovde ne pričamo o običnom, starom 3D štampanju.

Oznaka „4D“ u nazivu odnosi se na proces štampanja koji koristi tehnologiju digitalne sinteze svetlosti, koja predstavlja sledeću generaciju 3D štampanja, ali kako kažu u kompaniji Adidas, podaci dobijeni od sportista su ono što čini 4D zaista jedinstvenom patikom.

Svuda se naglašava da su ove patike „programirane koristeći podatke prikupljane od sportista tokom 17 godina“ kako bi se omogućilo da 4D Run patike pružaju dovoljno stabilnosti i udobnosti svakom trkaču.

Sa gornje strane patike naći ćete Primeknit gornji sloj koji predstavlja istu tehnologiju koja se koristi u većini premijum Adidas patika za trčanje.

Primeknit gornji sloj dobro prati oblik stopala, a čak i ojačani delovi nisu previše kruti i ne drže tkaninu dalje od stopala, stvarajući nepotrebnu šupljinu u patici.

Adidas 4D Run 1.0 patike imaju dosta odlika patika za vežbanje, slično modelu Adidas UltraBoost, pa tako mogu da se nose i kao model za svaki dan.

Nećete videti vrhunske trkače kako osvajaju maratone u njima, ali ove patike bi mogle da budu vrlo dobre za ljude koji vole patike za trčanje renomiranih brendova i kojima se trčanje ne svodi isključivo na učinak.

Prethodni tekstFrederique Constant predstavlja novi sat u sportskom šik stilu
Sledeći tekstLG WashTower postavlja nove standarde pranja i sušenja veša

Leave a Reply