Početna Broj 196 Android najpopularniji OS

Android najpopularniji OS

Prema navodima StatCounter-a, analitičke firme koja istražuje protok na web-u, Android najkorišćeniji operativni sistem. Istraživanje je sprovedeno na 2,5 miliona web sajtova i 15 milijardi mesečnih pregleda strana. U istraživanju su učestvovali desktop i laptop računari, tableti i telefoni. Andorid je imao 37,93 odsto, a prvi sledeći – Windows – 37,91 odsto protoka.

Pomenuti rezultat je postignut zahvaljujući činjenici da se mobilni uređaji sve više koriste za pristup internetu i da ljudi provode više vremena surfujući preko smartfona, nego preko desktop računara.

U Severnoj Americi Windows i dalje vodi naspram Androida sa 39,5 prema 25,7 odsto, a u Evropi je razlika još veća: 51,7:29,2 %. Andorid je neprikosnoven u Aziji, gde je dominantan u Indiji, Indoneziji i Kini, sa 79, 72 i 57 odsto, respektivno.

Windows opstaje zahvaljujući činjenici da je instaliran na 84 odsto desktop računara, ali mobilnih korisnika je sve više. Kada populacija u Indiji i Indoneziji bude u boljem materijalnom stanju, imaće više pametnih, a ne „glupih“ telefona, i tada će borba biti bespredmetna – Android će biti neuhvatljiv.

Leave a Reply