Početna Broj 199 Aptx HD – Revolucija bežičnog prenosa zvuka

Aptx HD – Revolucija bežičnog prenosa zvuka

Da li kvalitet bežično prenešenog zvuka konačno može parirati žičnom?

blank
Panasonic TV

Slušanje muzike sa Bluetooth slušalicama povezanim sa vašim pametnim telefonom se jednostavno koristi, ali bežične slušalice se nikad ne mogu porediti sa dobrim parom žičanih slušalica, zar ne? Do skora, odgovori bi bio NE. Međutim, situacija se menja. Novi Bluetooth audio kodek nazvan Aptx HD obećava odlično iskustvo slušanja, bitno za uživanje u aplikacijama koje puštaju muziku veće rezolucije.

Šta je Aptx HD?
Aptx HD je Qualcomm audio protokol koji podržava puštanje muzike preko Bluetooth sa rezolucijom od 24bit/48kHz, što je više u poređenju sa CD rezolucijom od 16bit/44.1kHz. Čak iako ste sumnjivi u pogledu veće rezolucije, Aptx HD navodno poboljšava kvalitet MP3 fajlova.

ATV & NAUTICA ATV

AptxHD je dostupan samo kod nekoliko Android uređaja, međutim Google će ga ugrađivati u Android O, što znači da će ga biti sve više u budućnosti. Kako bi koristili Aptx HD treba vam kompatibilan pametni telefon i par kompatibilnih Bluetooth slušalica i audio fajlovi koji nisu kompresovani.

Bluetooth kao nikad ranije
Da, Aptx HD je toliko dobar. Skinite Aptx HD slušalice i stavite redovne Bluetooth slušalice i odmah ćete primetiti razliku. Manje je prisustva, dubine i prostranosti muzike. Osim toga, pojačana jasnoća zvuka sa Aptx HD daje utisak veće jačine zvuka od standardnih Bluetooth slušalica.

blank

Leave a Reply