Početna Broj 194 Audi može i na Mesec! – Audi lunar quattro

Audi može i na Mesec! – Audi lunar quattro

ATV & NAUTICA 2020

Završen je razvoj vozila Audi lunar quattro, koje treba da se „prošeta“ po Mesecu. Spreman je da se suprotstavi i najzahtevnijim terenima tokom istraživanja Meseca. Nemački tim „Part-Time Scientists“ je spreman da sa Spaceflight Inc lansirne rampe lansira ka Mesecu raketu s Audi vozilom, koje će istraživati jedini Zemljin prirodni satelit.

Odabranih 16 stručnjaka iz Audija i 34 iz Part-Time Scientists tima rade zajedno od početka 2015. Naučnici s potrebnim znanjem iz više tehničkih oblasti su optimizovali vozilo za vožnju po Mesecu. Audi je doprineo svojim poznavanjem vožnje na sva četiri točka, iskustvom u pravljenju ultra lakih konstrukcija na bazi aluminijuma i sa e-tron elektro pogonom. Audi će u ovom poduhvatu dobiti znanje kako se vozilo ponaša na ekstremnim uslovima na Mesecu, ne bi li poboljšao vožnju budućih vozila koja će se kretati po Zemlji.

ATV & NAUTICA 2020

Poslednjih meseci stručnjaci iz Audija su usavršavali distribuciju pogona na sve točkove, optimizovali potrošnju tokom vožnje i delili do sada stečena iskustva iz inteligente autonomne vožnje. U nameri da povećaju stabilnost i povećaju kontakt s podlogom, povećali su vozilo i njegove točkove. U isto vreme je smanjena težina vozila sa 38 na 30 kilograma, adaptirajući i optimizujući korišćene materijale i koristeći aluminijum odštampan na 3D printeru.

Leave a Reply