Početna Trends Električni grand turizmo francuskog stila – Citroen DS E-Tense

Električni grand turizmo francuskog stila – Citroen DS E-Tense

Momacki auto – Infiniti HEADER

Koncept E-Tense pokazuje strast koju marka DS gaji prema inovativnom dizajnu, a njegov snažni električni motor omogućava jako ubrzanje. Nakon nedavnog predstavljanja koncepta Renault Alpine Vision, francuski proizvođači se vraćaju dizajniranju prelepih kupea na kojima bi im pozavideli i Amerikanci.

U kompaniji DS tvrde da E-Tense spada u GT automobile, ali on više liči na sportski automobil koji je konkurent modelu Audi R8 zbog svojih širokih branika. Hromirana linija koja se proteže sredinom haube i krova deli ovaj kupe na dve polovine. Umesto zadnjeg prozora, E-Tense se oslanja na kamere. U unutrašnjosti se nalaze proizvodi francuskih proizvođača luksuznih predmeta, uključujući sat kompanije BRM Chronographes i Focal zvučnike.

10 saveta Instagram IN PAGE

Električni motor ovog kupea ima 402 KS i obrtni momenat od 516 Nm, što mu omogućava da do „stotke“ stigne za 4.5 sekundi. Proizvođač tvrdi da njegova litijum-jonska baterija daje autonomiju od 310 kilometara.

Ovaj koncept predstavlja uvid u budućnost ove marke, jer sadrži mnoge nove tehnologije, ili bitna unapređenja tehnologija koje se već koriste u DS automobilima.

Sva ta tehnologija je podržana digitalnim instrumentima visoke definicije: 12-inčni digitalni volan je uparen sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Ergonomski dizajn komandi je efikasan i intuitivan, zahvaljujući elektronskom sistemu razvijenom u saradnji sa kompanijom Coyote.

Leave a Reply