Početna AUTOMOBILI Euro NCAP test – Punto rekorder sa NULA poena!

Euro NCAP test – Punto rekorder sa NULA poena!

Euro NCAP je završio još jednu poslovnu godinu sa bezbednosnim ocenama za 15 automobila. Pet zvezdica je dodeljeno modelu Hyundai KONA, Kia Stinger, četvrtoj generaciji BMW Serije 6 i Jaguar F-Pace. Tri zvezdice su dobili modeli MG ZScrossover, Dacia Duster 2 i Kia Stonic (pet zvezdica sa dodatnom opremom).

AOS Technologies AG,1000,300,1000,100Ä
ATV & NAUTICA 2020

Suočeni sa konkurentnim tržištem i promenljivim željama korisnika, sve više proizvođača pokušava da produži životni vek njihovih modela, često uvodeći manje izmene u dizajnu automobila kako bi povećali prodaju. Kako bi omogućili korisnicima da uporede nove modele, Euro NCAP je ažurirao svoje rezultate o nekoliko „ulepšanih“ modela. Pored modela Toyota Yaris, koji je zadržao svoj rejting od 5 zvezdica, većina ovih modela je spalo na tri zvezdice u ovogodišnjim testovima. Lista obuhvata Toyota Aygo (četiri zvezdice sa dodatnom bezbednosnom opremom), Alfa Romeo Gulietta, Ford C-MAX i Grand C-MAX, Opel Karl i DS 3. Najekstremniji primer je Fiat Punto, koji se u prodaju nalazi od 2006 godine i predstavlja najprodavaniji model u Italiji. Zastareli Punto je nadmašen od strane svakog automobila testiranog u skorije vreme i predstavlja prvi automobil testiran prema Euro NCAP standardima koji je dobio nula zvezdica.

ATV & NAUTICA 2020

Generalni sekretar Euro NCAP udruženja, Michiel van Ratingeg, je izjavio, „Videli smo puno dobrih automobila u 2017 godini, koji su osvojili maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica. Gradski automobili kao što je novi Polo, Fiesta i Ibiza sada dolaze sa paketom naprednih bezbednosnih tehnologija kao delom standardne opreme i nude najbolja rešenja za izbegavanje sudara i zaštite ukoliko do sudara ipak dođe. Činjenica da stariji automobili više nisu konkurentni zapravo ilustruje tempo kojim automobilska industrija unapređuje bezbednost i spremnost proizvođača da ispune najviše standarde. Proizvođači koji ne proizvode automobile koji ispunjavaju najviše standarde zaostaju u trci, što predstavljeni rezultati jasno pokazuju“.

Leave a Reply