Početna Trends Google Assistant 2.0

Google Assistant 2.0

To nije samo malo poboljšana verzija, već nova verzija koja donosi inovacije koje će promeniti industriju.

Panasonic TV

blank

Upoznajte google assistant 2.0

ATV & NAUTICA 2020

Šta je to Google najavio? Sledeću generaciju Google Assistanta sa kojim smo se dobro upoznali preko naših Android telefona, Google Nest proizvoda ili čak Android Auto platforme. Google Assistant koristi tri kompleksna algoritma da razume, predvidi i odreaguje na ono što mi govorimo, za šta je potrebno 100 GB memorije i mrežna konekcija.

Google je objavio da je koristio duboko učenje da ukombinuje i smanji te algoritamske modele na 500 MB – a to znači da će sve to lagano stati na naše telefone, što znači da više neće biti latencije mreže koja usporava odgovore i reakcije.

Generalni direktor Googlea, Sundar Pičai (Sundar Pichai), je rekao da je korišćenje sledeće generacije Google Assistanta toliko brzo da će tipkanje po ekranu delovati jako sporo. „Ja mislim da će ovo transformisati budućnost Google Assistanta“, rekao je Pičai.

Zvuči kao hiperbola? Nije. Demo je bio neverovatan. Usmene komande su išle jedna za drugom, uključujući postavljanje tajmera, otvaranje aplikacija, pretraživanje, vršenje osnovnih telefonskih funkcija pa čak i pravljenje selfija.

Druga demontracija je pokazala kako Assistant može brzo i lako da napiše i pošalje poruke i imejlove i pritom koristi Google Photos i search funkciju. Vodio je kontinuirani razgovor bez konstantnog ponavljanja „Hej Google“ komande za pokretanje asistenta, uz prirodne naredbe i često paralelno koristeći više aplikacija.

Skot Hafman (Scott Huffman), potpredsednik Googlea zadužen za rad n Google Assistantu, sumirao je ono što novi Assistant može da uradi rekavši: „Nova generacija Google Assistanta će vam omogućiti da momentalno upravljate svojim telefonom putem glasovnih komandi, moći ćete da multitaskujete sa više aplikacija i obavljate kompleksne radnje, i sve to sa skoro nula latencije.“

Jednostavno rečeno, Google vam daje alate da samouvereno pričate sa svojim telefonom, i baratate njime brže nego kada koristite dodir. Ovo ima potencijal da transformiše način na koji koristimo naše uređaje, kao i celokupan dizajn softvera i hardvera u budućnosti.

Leave a Reply