Početna Broj 193 Google konferencija – Made by Google

Google konferencija – Made by Google

…Kad se softveraši bave hardverom…

Panasonic TV

Na velikoj bini Šorelin amfiteatra, čelnici Google-a predstavili su brojnoj publici niz novih proizvoda i servisa koji će u narednom periodu kreirati našu svakodnevnicu – putem mobilnih uređaja sa naprednim operativnim sistemom, ali i ličnih asistenata.

ALLO I DUO

ATV & NAUTICA 2020

Na veliko oduševljenje prisutnih Google je predstavio i nove aplikacije za dopisivanje i video pozive – Allo i Duo. Allo je aplikacija koja samu konverzaciju između dva korisnika čini dosta jednostavnijom. Sam servis povezan je sa brojem telefona korisnika koji na taj način može da stupi u kontakt sa bilo kojom osobom iz imenika, ali i mnogo više. Duo je prva aplikacija za video pozivanje koja vam omogućava da uživo gledate onog koji vas poziva pre nego što se javite.

MOBILE DEEP LINKING

Velike promene su i na polju mobilne tehnologije, kojima se raduju developeri. Reč je o Android Instant Apps, tehnologiji baziranoj na mobile deep linking-u putem kojeg korisnici pristupaju aplikaciji i sadržaju koji ona nudi direktno iz rezultata Google pretrage – bez prethodne instalacije. Sa druge strane, developeri nisu u obavezi da ispisuju novi kod već postojeću aplikaciju mogu da „provuku“ kroz API koji će im omogućiti da se njihove aplikacije u budućnosti nađu u rukama miliona korisnika.

aptopix-google-event_sham

Leave a Reply