Početna Trends HDMI 2.1 – Šta treba da znate

HDMI 2.1 – Šta treba da znate

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Quick Media Switching (QMS) se odnosi na „skakanje“ između uređaja povezanih HDMI kablom. U svakom trenutku postoji crni ekran dok televizor obrađuje promenu.

10 saveta Instagram IN PAGE

QMS ubrzava ovo „skakanje“, da biste mogli da gledate sadržaj bez prekida. Problemi sinhronizacije bi takođe trebalo da su rešeni, jer se zvuk i slika sinhronizuju brže nego ranije.

Auto Low Latency Mode (ALLM) postavlja idealno kašnjenje za besprekorno gledanje bez lagovanja. Microsoftov Xbox One X je jedan od retkih uređaja koji je trenutno kompatibilan sa HDMI 2.1 kablom, jer je kompanija nadogradila softver u dodala VVR i sve ALLM funkcije.

To je odlična priprema za budućnost, ali bez drugog hardvera koji podržava HDMI 2.1, ne možete još uvek da to iskoristite.
Nijedan od trenutno dostupnih televizora iz 2017. i 2018. godine nije kompatibilan sa HDMI 2.1, i veoma mali broj proizvoda na tržištu ga podržava.

Ali zato, 2019. godina će biti godina kada ćemo početi da viđamo HDMI 2.1 ulaz na uređajima. Prvo ćemo videti par komada, pa nekolicinu, i na kraju će svi preći na HDMI 2.1.

Ovaj kabel je dizajniran da bude obrnuto kompatibilan, jer će stariji kablovi raditi na proizvodima koji primaju HDMI 2.1.
HDMI 2.1 donosi prednost čitavom eko sistemu kućnih bioskopa: televizorima, soundbar zvučnicima, AV risiverima, konzolama za video igre i tako dalje, ali nećete osetiti uticaj toga još neko vreme.

Leave a Reply