Početna Trends Kompanije VMware i Intel su udružile snage kako bi ubrzale prelazak na...

Kompanije VMware i Intel su udružile snage kako bi ubrzale prelazak na 5G

"Designed by Freepik"

Kompanije VMware Inc. i Intel Corp. rade na razvoju zajedničke softverske platforme kako bi pomogli telekomunikacionim provajderima da usvoje vRAN tehnologiju koja je ključna komponenta 5G mreža.

Kako bi iskoristili ogromno povećanje internet brzine koje 5G mreža obećava, operateri moraju da naprave velike infrastrukturne promene.

Jedna od najvećih promena jeste prelazak na takozvane virtuelizovane bežične pristupne mreže.

Te mreže čine brojne antene i bazne stanice koje korisnicima omogućavaju povezivanje, dok virtuelizovane bežične pristupne mreže ili vRAN predstavljaju novi način za postavljanje ove infrastrukture koji nudi veću efikasnost.

Ovim partnerstvom, ove dve kompanije će integrisati dva operaterska rešenja u jednu platformu.

Prvo rešenje je Intelov FlexRAN koji predstavlja set specijalizovanih softverskih blokova za izgradnju operaterske vRAN infrastrukture preko njegovih procesora.

Druga tehnologija je VMware RAN pametni kontroler to jest platforma za upravljanje radio opremom u okviru mreže provajdera.

Kombinovanje ove dve tehnologije bi trebalo da ih učini lakšim za stavljanje u upotrebu tako što će se smanjiti količina manuelne softverske integracije koju provajderi moraju da odrade.

Sa integrisanom vRAN platformom, pružaoci komunikacionih usluga imaće korist od kraćeg vremena potrebnog za izbacivanje inovativnih usluga na ivicama svoje mreže.

Poznati proizvođač čipova i kompanija VMware će takođe raditi na izgradnji nečega što oni opisuju kao otvoreni interfejsi za njihovu zajedničku platformu.

Otvoreni, to jest lako pristupačni, interfejsi za programiranje aplikacija su važni zato što mreže operatera često uključuju komponente koje dolaze od brojnih dobavljača.

Leave a Reply