Početna Trends Najk “rashlađivač” glave!

Najk “rashlađivač” glave!

blank
ATV & NAUTICA ATV

Veliki broj sportista, kada želi da se rashladi nakon takmičenja, jednostavno sipa hladnu vodu iz flašice na glavu. Međutim, Nike Sports Research Lab (NSRL) želi da za tu svrhu ponudi nešto malo „tehnološkije“. Razvili su prototip nove kapuljače koja koristi tečnost za snižavanje temperature.

Iako sama kapuljača izgleda kao da je izašla iz nekog naučno-fantastičnog filma, sam koncept je zapravo prilično jednostavan. Unutrašnji omotač je ispunjen vodom koja se održava hladnom, dok strukturalni okvir koji ide preko glave i oko očiju pričvršćava kapuljaču uz kožu kako bi se dobilo efikasno hlađenje.

Ovaj novi prototip je neka vrsta nastavka njihovog prethodnog projekta – prsluka PreCool. Ljudi iz NSRL-a kažu da je lice dva do pet puta osetljivije na promene temperature, pa bi ova kapuljača mogla da se pokaže kao vrlo korisna.

Razvijena je u saradnji sa olimpijskim šampionom u desetoboju, Amerikancem Eštonom Itonom, koji kaže da mu ona pomaže u brzom oporavku između takmičenja u 10 disciplina koja su raspoređena u samo dva dana. Nike planira da nastavi saradnju sa Itonom sa ciljem poboljšanja ovog prototipa.

Leave a Reply