Početna Broj 201 NOVI Sony Aibo robotski pas

NOVI Sony Aibo robotski pas

AIBO se vraća. Nakon više od decenije, Sony je odlučio da vaskrsne svoj iskonski brend robotskih ljubimaca sa potpuno novim model jednostavno nazvanim „Aibo“ (broj modela ERS-1000).

Sony tvrdi da novi Aibo može da formira emotivnu vezu sa članovima svog domaćinstva dok im omogućava da mu pružaju ljubav, pažnju i radost. On koristi veoma kompaktne motore koji omogućavaju njegovom telu da se pomera na 22 ose, a njegove oči imaju dva OLED panela koji prikazuju veliki raspon emocija. Vek trajanja baterije se oko dva sata, sa vremenom punjenja od tri sata.

Sony tvrdi da je ponašanje Aibo prilagodljivo, kao pas koji traži svoje vlasnike, uči šta ih čini srećnim i postepeno se navikava na okruženje. On koristi modernu tehnologiju učenja kako bi analizirao zvuke i slike koje prikuplja kroz niz senzora i koristi podatke iz „cloud“ kako bi učio od drugih Aibo jedinica i njihovih vlasnika.

Dosta toga se dogodilo u svetu tehnologije od kako je Aibo poslednji put bio u prodaji i u skladu sa tim, novi model je pretrpeo neke izmene. Postoji aplikacija nazvana My Aibo, koja se koristi za pristup podešavanjima, pregledanje slika napravljenih kamerom robota i preuzimanje dodatnih trikova sa interneta. Aibo takođe zahteva da napravite pretplatnički nalog u trajanju od minimalno tri godine, koji košta $26 mesečno. Na taj način imate mogućnost povezivanja preko WiFi i LTE konekcije, bekap podataka na „cloud“ i pristup funkcijama aplikacije. Takođe, za $26 Sony prodaje dodatak u obliku kosti, nazvan Aibone.

Novi Aibo se može već poručiti u Japanu a biće u prodaju 11 januara, 2018 godine; za sada nema planova da se nađe u prodaju van Japana. Koštaće oko $1.700, plus mesečna pretplata.

Leave a Reply