Početna Broj 201 NOVI Sony Aibo robotski pas

NOVI Sony Aibo robotski pas

blank
ATV & NAUTICA 2020

AIBO se vraća. Nakon više od decenije, Sony je odlučio da vaskrsne svoj iskonski brend robotskih ljubimaca sa potpuno novim model jednostavno nazvanim „Aibo“ (broj modela ERS-1000).

Sony tvrdi da novi Aibo može da formira emotivnu vezu sa članovima svog domaćinstva dok im omogućava da mu pružaju ljubav, pažnju i radost. On koristi veoma kompaktne motore koji omogućavaju njegovom telu da se pomera na 22 ose, a njegove oči imaju dva OLED panela koji prikazuju veliki raspon emocija. Vek trajanja baterije se oko dva sata, sa vremenom punjenja od tri sata.

ATV & NAUTICA 2020

blank

Sony tvrdi da je ponašanje Aibo prilagodljivo, kao pas koji traži svoje vlasnike, uči šta ih čini srećnim i postepeno se navikava na okruženje. On koristi modernu tehnologiju učenja kako bi analizirao zvuke i slike koje prikuplja kroz niz senzora i koristi podatke iz „cloud“ kako bi učio od drugih Aibo jedinica i njihovih vlasnika.

Dosta toga se dogodilo u svetu tehnologije od kako je Aibo poslednji put bio u prodaji i u skladu sa tim, novi model je pretrpeo neke izmene. Postoji aplikacija nazvana My Aibo, koja se koristi za pristup podešavanjima, pregledanje slika napravljenih kamerom robota i preuzimanje dodatnih trikova sa interneta. Aibo takođe zahteva da napravite pretplatnički nalog u trajanju od minimalno tri godine, koji košta $26 mesečno. Na taj način imate mogućnost povezivanja preko WiFi i LTE konekcije, bekap podataka na „cloud“ i pristup funkcijama aplikacije. Takođe, za $26 Sony prodaje dodatak u obliku kosti, nazvan Aibone.

blank

Novi Aibo se može već poručiti u Japanu a biće u prodaju 11 januara, 2018 godine; za sada nema planova da se nađe u prodaju van Japana. Koštaće oko $1.700, plus mesečna pretplata.

Leave a Reply