Početna Broj 202 Ping Pong robot Omron

Ping Pong robot Omron

Momacki auto – Infiniti HEADER

Najzanimljivija stvar koju smo videli na Sajmu je bio Forpheus, ping pong robot Japanske kompanije Omron. Ovo je proizvod koji je privukao veliku pažnju svaki put kada je održavana demonstracija.

Robot je velik – skoro 3 metra visok i verovatno preširok kako bi se uklopio u vaš podrum ili sobu za rekreaciju – ali zamišljen je kao učitelj stonog tenisa, namenjen da vam pomogne da poboljšate vaše ping pong veštine. Robot koristi kombinaciju kamera i veštačke inteligencije kako bi pratio lopticu i odlučio kako da je udari, sve u roku od nekoliko milisekundi.

Samsung 50 godina

Ako ste ikad igrali stoni tenis, znate da morate imati na umu stvari kao što je brzina, rotacija loptice i pravac, a da ne spominjemo ugao po kom morate vratiti lopticu kako bi nastavili sa igrom. Robot se pokazao prilično dobro. Prema informacijama sa internet stranice proizvođača, „Položaj loptice se određen 80 puta u sekundi.“ Forpheus može čak koristiti pokrete protivnika kako bi predvideo kada da očekuje udarac.

Ping Pong robot nije baš neophodan. Međutim, lako je zamisliti da će tehnologija koja ima mogućnost precizne detekcije pokreta i lokacije, skoro trenutno, uticati i na ostale oblasti života, kao što je transport. U svakom slučaju, uvek ćete moći da radite na vašem bekhendu.

Leave a Reply