Početna AUTOMOBILI SoftBank i Honda zajedno istražuju 5G u povezanim automobilima

SoftBank i Honda zajedno istražuju 5G u povezanim automobilima

Japanski telekomunikacioni i automobilski giganti, SoftBank i Honda, se ujedinjuju na zajedničkom istraživačkom programu koji će se baviti petom generacijom mobilnih mreža, ili 5G, i njenim korišćenjem radi poboljšanja tehnologije povezivanja automobila. Ljudi iz SoftBank kompanije su izjavili da će instalirati „eksperimentalne“ 5G bazne stanice na Hondinom istraživačkom poligonu u severnom Japanu, dok će 5G istraživanje početi u aprilu 2018. godine.

Baveći se tehnologijom povezivanja sa internetom i između vozila, SoftBank i Honda će raditi na stvaranju novih antena koje će omogućiti komunikaciju između vozila koja se kreću velikim brzinama dok u isto vreme pokušavaju da poboljšaju prijem signala.

Dve kompanije mnogo ulažu u budućnost poslovanja imajući u vidu autonomnu vožnju. Prošle godine, SoftBank i istraživačka kompanija Advanced Smart Mobility su predstavili autonomno vozilo u cilju komercijalizacije pametne mobilnosti i korišćenja tehnologije autonomne vožnje. U međuvremenu je Honda ulagala u partnerstvo sa Alphabet kompanijom i njihovo autonomno vozilo Waymo i izjavila je da planira da izbaci autonomne automobile na autoputevima do 2020. godine. Za ove planove je veoma bitna bežična infrastruktura sposobna da podrži prenos velike količine podataka, zbog čega su ova 5G testiranja korisna.

Leave a Reply