Početna Broj 207 Ulazak u doba pametne povezanosti

Ulazak u doba pametne povezanosti

Da bi postala nešto zaista monumentalno, veštačkoj inteligenciji treba hiper povezanost, uz ultra velike brzine i ultra malo kašnjenje. Ova dva ogromna trenda, kada se spoje, uvode industriju u novo doba – doba „pametne povezanosti“.

Team of business people stacking hands
Panasonic TV

Dolaskom 5G tehnologije, mobilna industrija nastavlja da snažno napreduje. Većina zemalja pionira 5G tehnologije planira da izbaci svoje novitete u toku 2018. i 2019. godine, uključujući Južnu Koreju, Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene Arapske Emirate. Organizacija GSMA Intelligence, koja obrađuje podatke o mobilnim operaterima, predviđa da će do 2025. godine postojati 1,2 milijarde 5G veza širom sveta, a 5G mreže će pokrivati oko 40 posto svetske populacije u tom trenutku.
Razvoj događaja u eri 5G tehnologija i rešenja je posmatračima na sajtovima doneo moćno video rešenje od 360 stepeni. Veštačka inteligencija je još jedna uzbudljiva nova oblast za inovacije, koju pokreću dostupnost ultra brze povezanosti, ogromno tržište smartfona i moć mašinskog učenja. Veštačka inteligencija će doneti novu kategoriju proizvoda i usluga, od kojih će mnoge biti vezane za postojeće uređaje.

Već možemo da vidimo kako veštačku inteligenciju koriste virtuelni agenti i četbotovi preko brojnih kanala, uključujući internet, na platformama za aplikacije ili za slanje poruka, kao što su RCS poruke (Rich Communications Services). Naravno, već su nam dobro poznati virtuelni asistentni na bazi veštačke inteligencije, poput Amazon Echo ili Google Home uređaja, da navedemo samo dva.

ATV & NAUTICA 2020

Ali uticaj koji veštačka inteligencija ima prevazilazi nas kao pojedince – ona transformiše čitave industrije. Samovozeći automobili su odličan primer gde će veštačka inteligencija pomoći da se obrade neverovatne količine prikupljenih podataka, i da se donesu bitne odluke u deliću sekunde. Veštačka inteligencija takođe podržava transformaciju poslovanja na više nivoa, uključujući uređaje, mreže i usluge.

Leave a Reply