Početna Broj 195 Zašto milenijalci ne vole da pričaju na telefon

Zašto milenijalci ne vole da pričaju na telefon

Postoji razlog zašto je pričanje preko telefona, za ovu starosnu grupu, kao vožnja vozom.

Panasonic TV

Ovo nije jedan od onih članaka koji ocrnjuju milenijalce. Istina je da ova starosna grupa obuhvata sve između 18 i 34 godina starosti. Ipak, jedna zajednička karakteristika je da ne vole da pričaju na telefon. Sa bilo kim. U bilo kom trenutku. Iz bilo kog razloga.

Ono što je zanimljivo je što milenijalci stalno koriste mobilni telefon.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Problem je nastao oko 2010 godine…
Te godine je WhatsApp aplikacija postala najčešće korišćenja aplikacija. Sledeće godine, 2011, je Facebook lansirao Messenger aplikaciju i pojavila se Snapchat aplikacija. Odjednom pojavio se način komunikacije sa ljudima bez potrebe za pričanjem

Zašto izbegavaju telefonske pozive?
Najveći razlog je vezan za vreme. Možda ne želimo to da priznamo, ali kako starimo, prestajemo da formiramo nove moždane ćelije u istoj meri kao mladi ljudi. (Mit je da gubimo mnogo moždanih ćelija svaki dan.) Milenijalci razmišljaju brže od bilo koje osobe starije od 34 godine. Milenijalci procesiraju informacije brže od većine nas. Oni nemaju vremena za zastarelu tehnologiju.

Milenijalci žele da komuniciraju brže i dobiju bolje odgovore. To je razlika između postavljanja pitanja na Twitteru ili pronalaženja stručnjaka na određenu temu. Možda je kvalitet odgovora različit, ali da bi postavili pitanje na Twitteru potrebno vam je 5 sekundi.

Pričanje preko telefona nije toliko efikasno i postaće još manje efikasno u narednim godinama. „Chatbots“ je postao popularan prošle godine, omogućavajući vam da poručite picu pričanjem sa mašinom umesto sa osobom. Veštačka inteligencija jako brzo napreduje: za par meseci, jedna kompanija izgradnju pametnih domova planira da omogući podešavanje svetala, grejanje i automatsko zaključavanje vašeg doma umesto vas. Nema potrebe da koristite aplikaciju. U bliskoj budućnosti, robotski „batleri“ će pričati sa nama o receptima i planovima za putovanje.

Leave a Reply