Početna AUTOMOBILI 10 Miliona Land Cruiser-a

10 Miliona Land Cruiser-a

blank
Panasonic TV

Toyota Motor Corporation (Toyota) nedavno je objavila da je ukupna svetska prodaja svih serija Land Cruisera premašila 10 miliona vozila.

Land Cruiser je najduže prodavani Toyotin automobil. Pušten je u prodaju 1. avgusta 1951. godine, kao Toyota „Jeep BJ“ i njegova proizvodnja traje već 68 godina.

ATV & NAUTICA 2020

Izvoz Land Cruisera je u punoj meri započeo sa serijom 20, koja je predstavljena u novembru 1955, četiri godine nakon predstavljanja vozila prve generacije.
Otada je Toyota dosledno razvijala varijante koje zadovoljavaju potrebe kupaca, ne ugrožavajući pouzdanost, dugotrajnost i vozne karakteristike na lošim putevima koji su predstavljali temelje razvojnih koncepata na kojima se Land Cruiser zasniva.

Land Cruiser je zbog toga nastavio da uživa podršku kupaca širom sveta. Izvoz je u početku iznosio svega 100 vozila godišnje, ali je 1965, 10 godina nakon što je izvoz uzeo puni zamah, ta brojka premašila 10.000 primeraka godišnje.

Danas se Land Cruiser prodaje u oko 170 zemalja i regiona u celom svetu, a godišnja svetska prodaja je oko 400.000 primeraka.

Land Cruiser je značajno doprineo povećanju poverenja u marku Toyota širom sveta i stvorio uporište za povećanje Toyotinog izvoza.
Zahvaljujući izuzetnoj pouzdanosti i trajnosti, postoje regioni u kojima se i dan danas koristi Land Cruiser serije 40, nekih 50 godina nakon proizvodnje.

Istorija Land Cruisera simbolizuje Toyotin QDR – kvalitet, dugotrajnost i pouzdanost. Istovremeno, to je izvor Toyotine proizvodnje automobila za svet i za ljude.

blank

Land Cruiser je pouzdani pratilac u radu i životu na raznovrsne načine; to je automobil koji prevozi ljude i robu i koji ispunjava ljudske snove o kretanju; to je automobil koji omogućava ljudima da idu kuda god žele, kada žele i da se zdravi i sigurni vrate svojim kućama.

Leave a Reply