Početna Gadgets 10 najboljih uređaja od Samsunga za lakši život!

10 najboljih uređaja od Samsunga za lakši život!

IFA 2019 - IFA Home & Entertainment Electronics - Samsung Electronics

Iako je tržište tehnologije ogromno i svaki korisnik ima različite potrebe, kompanija Samsung je tokom 50 godina svog postojanja uvek uspevala da iznenadi inovativnim uređajima koji su učinili svakodnevni život lakšim. U godini kada kompanija obeležava ovaj veliki jubilej, izdvajamo deset uređaja koji su u tome predvodnici.

Galaxy Note serija
najtraženiji pametni uređaj među poslovnim korisnicima

Samsung Galaxy Note serija pametnih telefona jedna je najpopularnijih na planeti. Prvi model iz ove serije predstavljen je 2011, a u godini kada slavi 50 godina svog postojanja, kompanija Samsung predstavila je novu Galaxy Note10 liniju. Po prvi put u istoriji, ovaj pametni uređaj dostupan je u dve veličine, od kojih Galaxy Note10 ima Cinematic Infinity displej od 6,3 inča, dok Galaxy Note10+ poseduje najveći displej do sada, veličine 6,8 inča.

S Pen olovka
jedan od najprepoznatljivijih dodataka za pametne telefone na svetu

Prva S Pen olovka pojavila se sa prvim Galaxy Note uređajem i bila je dugačka 14 milimetara, imala 256 nivoa osetljivosti i koristila se za osnovne stvari, poput navigacije po uređaju. Nova, redizajnirana S Pen olovka, predstavljena sa Galaxy Note10 serijom sada pruža pregršt mogućnosti, kao što je prilagođavanja beleški i njihovo automatsko pretvaranje u digitalni tekst.

Galaxy S serija
jedna od najpopularnijih serija Samsung pametnih telefona

Kada se pojavila pre deset godina, serija Galaxy S izazvala je pravu revoluciju i usmerila budućnost pametnih uređaja. Kamera od 5 MP u to vreme je smatrana savršenom, 512 megabajta RAM memorije ostavljalo je bez daha, a na brzinu interneta od 3G niko se nije žalio. Danas ove specifikacije više ne zadovoljavaju potrebe korisnika, zbog čega su performanse poslednjeg modela iz ove serije S10 višestruko unapređene. Upravo zahvaljujući konstantnom usavršavanju, od 2010. do danas, Galaxy S serija broji nekoliko stotina miliona korisnika.

Galaxy Tablet – računar bez računara

Samsung Galaxy tableti transformisali su način na koji koristimo ove uređaje, pružajući iskustvo rada na računaru, bez računara. Prvi Galaxy tablet od 7 inča predstavljen je 2010. godine, a kompanija je od tada lansirala nekoliko modela, uključujući one sa displejem od 7,7, 8,9 i 10,1 inča. Najveći Samsung tablet, koji je bio u prodaji u paru sa S Pen olovkom, bio je Galaxy Note 10,1.

Leave a Reply