Početna IFA 2019 IFA 2019: BUDUĆNOST ZASNOVANA NA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI

IFA 2019: BUDUĆNOST ZASNOVANA NA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI

Nova vizija transformacije kroz strategiju „Razvoj, povezivanje i otvaranje”

Na panel diskusiji kojom je započet sajam IFA 2019 u Berlinu, dr I.P. Park, predsednik i tehnološki direktor kompanije LG Electronics, podelio je viziju kompanije u pogledu budućnosti na bazi veštačke inteligencije (AI) ističući da Dom je svuda (Anywhere is Home).

Govoreći o tri stuba strategije veštačke inteligencije kompanije – razvoj, povezivanje i otvaranje – dr Park i gosti eksperti koji su učestvovali na panelu razmatrali su kako će inovacije iz oblasti veštačke inteligencije i konektivnosti proširiti pojam doma na svaki prostor življenja.

TOP 5 App za bolje pamcenje

U centru diskusije nalazila se uloga LG brenda za inteligentne uređaje LG ThinQ, koji sada objedinjuje proizvode i usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, kao i one sa mogućnostima Wi-Fi i IoT (Interneta stvari) u okviru jedinstvene vizije ekosistema na bazi veštačke inteligencije. Kako bi ilustrovao razvoj brenda LG ThinQ, dr.

Park je predstavio koncept inteligentnog učenja koji robotima usisivačima omogućuje da se ne zaglavljuju u ćoškovima i preprekama.

Takve inovacije će se bazirati na AI čipu kompanije LG namenjenom za uređaje, koji je predstavljen ranije ove godine i koristi LG Neural Engine za veštačku inteligenciju koja se nalazi na samom uređaju.

Takođe, kako bi povezao više digitalnih dodirnih tačaka u životima potrošača, LG istražuje načine diversifikacije režima interakcije korisnika sa uređajima pored prepoznavanja glasa.

Leave a Reply