Početna Privatni korisnici Canon ulazi na tržište 4K projektora predstavljajući najmanji i najlakši 4K model...

Canon ulazi na tržište 4K projektora predstavljajući najmanji i najlakši 4K model na svetu –
XEED 4K500ST

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, danas predstavlja Canon XEED 4K500ST najlakši i najmanji 4K montažni projektor na svetu. Osmišljen za širok spektar primena, uključujući simulacije, medicinu i inženjering, projektor nudi rezoluciju od 4K, istovremeno zadržavajući kompaktne dimenzije i malu težinu.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Izuzetne optičke performanse
Koristeći Canonovo nasleđe i stručnost u optičkom dizajnu i naprednim grafičkim tehnologijama, XEED 4K500ST nudi izuzetnu rezoluciju i kvalitet slike. Zahvaljujući LCOS panelu visoke definicije, rezolucije 4096 x 2400 piksela, projektor može prikazati sadržaj čija je rezolucija veća od 4K rezolucije digitalnog bioskopa. Uz pomoć Canonovog jedinstvenog i poboljšanog optičkog sistema AISYS (Aspectual Illumination System), projektor nudi povećani kontrast, duboke i čiste boje i vernu reprodukciju crnih područja, poboljšavajući tako vizuelni doživljaj. XEED 4K500ST je u mogućnosti da prikaže oštre slike pune sitnih detalja, što ga čini savršenim za inženjersku primenu, u kojoj rad u aplikaciji CAD (Computer-Aided Design) i 3D modeliranje zahtevaju vrlo detaljan prikaz.

Konstantno osvetljenje
XEED 4K500ST je svetliji od drugih projektora u svom segmentu, nudeći 5000 lumena konstantnog osvetljenja kroz celi raspon zuma, što ga čini savršenim za javne projekcije s velikom količinom ambijentalnog svetla. Zahvaljujući novorazvijenom 4K širokom zum-objektivu, XEED 4K500ST može projektovati velike slike s kratke udaljenosti, a funkcija perifernog fokusiranja omogućuje projektovanje na zakrivljene površine. Projektor je jedini svoje vrste opremljen objektivom s fiksnim otvorom blende (broj „F“) od F2,6 kroz celi raspon zuma. Kao rezultat, svetlina na početku raspona zumiranja biće gotovo jednaka kao i na kraju, što omogućava da se projektor jednostavno montira i premešta bez prilagođavanja ambijentalnom osvetljenju.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Vrhunski dizajn
Masom od svega 17,6 kilograma, uključujući objektiv, XEED 4K500ST je najlakši 4K projektor na svetu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, može se bez poteškoća uklopiti u različite scenarije montaže, što znači da 4K projekcija može postati stvarnost i van bioskopskog okruženja.
Uz nisku latenciju od 16,6 sekundi (najniža vrednost za bilo koji 4K projektor na tržištu), XEED 4K500ST nudi najbrže vreme odziva među 4K projektorima, što ga čini savršenim za prikaz simulacija. Pored toga, njegov ultra-modularnim dizajn osigurava jednostavan pristup sijalici i filteru čak i dok je montiran, što održavanje čini brzim i jednostavnim.

XEED-4K500ST-FSL

Vrhunske spojene slike s više projektora
Uz pomoć Canonove tehnologije stapanja ivica visoke definicije, više projektora XEED 4K500ST moguće je spojiti da projektuju vrhunke spojene slike velikog formata s vrlo malo izobličenja. Trapezoidna korekcija u četiri ugla za stapanje ivica čini postavljanje ovakve konfiguracije vrlo jednostavnim.

Produženi vek sijalice
Pored vrhunske slike i kompaktnog dizajna, XEED 4K500ST opravdava Canonov ugled efikasnog potrošača energije. U načinu rada Eco, sijalica koristi samo 470 W i traje do 4000 sati pre zamene. Uz Canonovu trogodišnju garanciju na sijalicu, moguće je besplatno dobiti do tri zamenske sijalice ukoliko one prestanu da rade, čime se praktično uklanja trošak njihove zamene. Na ovaj način značajno se smanjuje trošak korištenja projektora XEED 4K500ST, što ga čini atraktivnim izborom za različite vrste instalacija.

“Canonov cilj je da postane lider na tržištu 4K montažnih projektora osvetljenja 5000-10000 lumena. Današnja objava prvi je značajni korak na tom putovanju,” kaže Andreas Herrnböck, europski menadžer razvoja poslovanja za projektore i vizuelne komunikacije u kompaniji Canon Europe. „XEED 4K500ST je dizajniran da ispuni povećane zahteve tržišta za projektorima visoke rezolucije i visokog kvaliteta slike čak i u instalacijama s kratke udaljenosti. Kompaktno kućište i ultra-modularni dizajn čine ga praktičnim za montažu i neverovatno jednostavnim za upravljanje.”

XEED 4K500ST će biti dostupan u prvoj polovini 2016.

Leave a Reply