Početna Lifestyle Daymak C5 Blast Ultimate – Najbrže karting vozilo na planeti!

Daymak C5 Blast Ultimate – Najbrže karting vozilo na planeti!

Morate nekako da se pregurate kanadsku zimu, a proizvođač karting vozila iz Toronta – Dejmek – je očigledno proveo svoju zimu pomerajući sopstvene granice, pokušavajući da vidi koliko brzo karting vozilo može da napravi. A sad, na scenu stupa novi model iz ove kompanije – C5 blast go-kart ultimate. U kompaniji dejmek tvrde da ovo karting vozilo ubrzava od 0 do 60 milja na čas za neverovatnu 1,5 sekundu – to je brže nego MotoGP motocikl, bolid Formule 1 ili relikros super automobil . A sada zamislite svo to ubrzanje dok vam se pozadina nalazi na svega nekoliko milimetara od podloge…

U ovo karting vozilo je ugrađeno čitavih 12 EDF motora, po četiri sa obe strane vozača i četiri pozadi, zbog čega izgleda kao ljuti, zaštitnički nastrojen paun.
Cena? Pa, za C5 blast go-kart ultimet ćete morati da izdvojite 60.000 dolara, kanadskih dolara – ili oko 34.000 funti – što zvuči mnogo za karting vozilo.
Ali opet, sumnjamo da možete naći mašinu koja ide brže od ove za manje para, zar ne?

TOP 5 App za bolje pamcenje

Na preliminarnom testiranju ovo vozilo se vrzmalo tu negde oko rekorda i to već u alfa fazi!
„Imamo radni prototip i trenutno gledamo da primenimo ovu tehnologiju na mnoštvo projekata i aktivno tražimo strateške partnere i investitore da podignemo sve ovo na viši nivo. Mogućnosti su neiscrpne,“ kaže Džejson Roj, potpredsednik kompanije. „Uložili smo sav ovaj trud da oborimo rekord pa smo pomislili ’Hej, kad ga već obaramo, hajde da ga rasturimo!’

I prilično je sjajno što sad jedna kompanija iz Kanade drži rekord u inženjerstvu! Samo treba da nađemo nekog dovoljno neustrašivog da ga vozi!“, kaže Akili Silvester, glavni menadžer projekta o Dejmek C5 blast karting vozilu.

Dejmek C5 blast je zaista najbrže karting vozilo na planet. Kome treba jedno takvo vozilo? Nikome. Ko želi da ga ima? Svako. Uzbuđenje zbog činjenice da idete brže nego iko ikada pre. Korak dalje. Ovo karting vozilo skoro pa može da poleti!

Ovo vozilo iz kanadske kompanije Dejmek je 100% električno i ubrzava od 0 do 60 milja na čas za manje od 1,5 sekunde! EDF motori pomažu da se smanji masa vozila čineći ga ekstremno laganim i brzim.

Kompanija voli da izbacuje i druge kul proizvode koji će nas odvesti u potpuno drugu dimenziju. Ali danas nudi ovo karting vozilo u dve verzije. Normalna verzija košta 10.000 dolara i ima električni DC motor bez četkica od 48V/10kW, Panasonik kombinovane litijumske baterije od 2.400 vati po času i Dejmek drajv upravljač od 96V i 400A. Normalna verzija ubrzava od 0 do 60 milja na čas za 3,9 sekundi.
Ultimate verzija sa istim motorom, baterijama i upravljačima košta skoro 60.000 dolara i ubrzava od 0 do 60 milja na čas za 1,5 sekundu.

I kako to uspeva? Ovo karting vozilo sa strane ima četiri EDF motora – vrsta motora sa propelerom postavljenim u cilindričnu cev – koji ga guraju u napred, dok ostalih osam motora proizvode potisak na gore – pa se ovo vozilo od 200 kg ponaša kao da ima 100 kg.

Leave a Reply