Početna Trends FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

U samom vozilu, Uconnect sistem biće baziran na Android sistemu i on će biti ugrađen u milione vozila FCA brendova, nudeći korisnicima intuitivno okruženje zasnovano na aplikacijama.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Iz kompanije Fiat Chrysler Automobiles najavljeno je da će koristiti HARMAN i Google tehnologije kako bi stvorili novi „ekosistem“ koji će unaprediti povezani tzv. online život vlasnika FCA vozila širom sveta.

Izvan vozila, sistem će brzo i bezbedno rukovoditi podacima unutar vozila i dodatnim podacima koristeći arhitekturu zasnovanu na platformi oblaka HARMAN Ignite.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Sistem će doneti poboljšano korisničko iskustvo koje će pomagati vlasnicima tako što će primera radi predviđati potrebe za održavanjem, pronalaziti benzinske pumpe i punjače, primati obaveštenja o saobraćaju i ponude restorana, i takođe će pružati korisničku podršku na pritisak dugmeta u svakom trenutku.

Softver u vozilima će se ažurirati bežičnim putem (Over-the-air/OTA), omogućavajući vlasnicima da uživaju u pogodnostima, novim mogućnostima kao i u najnovijim softverskim aplikacijama.

Globalna platforma će pružati vlasnicima povezanost preko 4G mreže, i podržavaće prelazak na 5G, imaće homologaciju za sve regione i integrisaće se sa svim pružaocima usluga širom sveta.

Sistem izvan vozila takođe ima sposobnost povezivanja sa infastrukturom budućih „pametnih gradova“ kao i kućnim uređajima putem platforme Samsung SmartThings.

Leave a Reply