Početna Trends FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

U samom vozilu, Uconnect sistem biće baziran na Android sistemu i on će biti ugrađen u milione vozila FCA brendova, nudeći korisnicima intuitivno okruženje zasnovano na aplikacijama.

Iz kompanije Fiat Chrysler Automobiles najavljeno je da će koristiti HARMAN i Google tehnologije kako bi stvorili novi „ekosistem“ koji će unaprediti povezani tzv. online život vlasnika FCA vozila širom sveta.

Izvan vozila, sistem će brzo i bezbedno rukovoditi podacima unutar vozila i dodatnim podacima koristeći arhitekturu zasnovanu na platformi oblaka HARMAN Ignite.

Sistem će doneti poboljšano korisničko iskustvo koje će pomagati vlasnicima tako što će primera radi predviđati potrebe za održavanjem, pronalaziti benzinske pumpe i punjače, primati obaveštenja o saobraćaju i ponude restorana, i takođe će pružati korisničku podršku na pritisak dugmeta u svakom trenutku.

Softver u vozilima će se ažurirati bežičnim putem (Over-the-air/OTA), omogućavajući vlasnicima da uživaju u pogodnostima, novim mogućnostima kao i u najnovijim softverskim aplikacijama.

Globalna platforma će pružati vlasnicima povezanost preko 4G mreže, i podržavaće prelazak na 5G, imaće homologaciju za sve regione i integrisaće se sa svim pružaocima usluga širom sveta.

Sistem izvan vozila takođe ima sposobnost povezivanja sa infastrukturom budućih „pametnih gradova“ kao i kućnim uređajima putem platforme Samsung SmartThings.

Leave a Reply