Početna Trends FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

U samom vozilu, Uconnect sistem biće baziran na Android sistemu i on će biti ugrađen u milione vozila FCA brendova, nudeći korisnicima intuitivno okruženje zasnovano na aplikacijama.

Pored vlasnika vozila, flotnih kupaca, distributera, prevoznika i pružalaca usluga svi će imati koristi od mogućnosti koje nudi nova povezanost bazirana na tehnologiji oblaka.

Unutar vozila, novi sistem će pokretati Android koji nudi snažno, dokazano i intuitivno okruženje na bazi aplikacija koja donosi nov sadržaj putem bežičnog ažuriranja, brzu interakciju i nesmetanu bežičnu integraciju sa mobilnim uređajima vlasnika.

Bezbedni i pouzdani sistem će pružati korisnicima neprekidnu inovaciju i biće ažuriran kroz ugrađenu mobilnu mrežu, što otvara nove mogućnosti u inicijativama autonomne vožnje, elektrifikacije i povezanih usluga.

Ovaj povezani ekosistem će stvoriti optimalno tehničko okruženje za FCA električna vozila, sa aplikacijama kao što su upravljanje baterijom iz daljine, pametna navigacija za EV i usluge mreže (vehicle-to-grid).

Takođe će podržavati portfolio FCA Usluga mobilnosti, uključujući funkcije kao što su opcija da se „plati po milji“, osiguranje vozila prema korišćenju, kratkoročno, srednjeročno i dugoročno iznajmljivanje vozila i rešenja za deljenje vozila „peer-to-peer“, poput U-Go sistema, koji je Leasys nedavno lansirao u Evropi.

Leave a Reply