Početna Trends FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

FCA izabrao tehnologije HARMAN i Google za novi globalni „ekosistem“ povezanih vozila

U samom vozilu, Uconnect sistem biće baziran na Android sistemu i on će biti ugrađen u milione vozila FCA brendova, nudeći korisnicima intuitivno okruženje zasnovano na aplikacijama.

Ključne komponente ovog sistema će početi da izlaze u fazama širom globalnih regiona tokom druge polovine 2019. godine, a sva nova FCA vozila će biti povezana do 2022. godine.

„Biranjem lidera u industriji poput kompanija Samsung i Google, mi kroz efikasno i odgovorno korišćenje kapitala pružamo napredna tehnička rešenja našim mušterijama širom sveta“, rekao je Harald Vester, generalni tehnički direktor u kompaniji FCA.

„U saradnji sa kompanijama HARMAN i Google, mi smo razvili fleksibilan i povezan „ekosistem“ koji je lak za korišćenje, i koji ne samo da koristi današnju tehnologiju, nego je i spreman da integriše buduća rešenja“.

„HARMAN Ignite i naša nagrađivana bežična rešenja su ključni sastojci budućnosti povezanih vozila, i mi sa oduševljenjem sarađujemo sa kompanijom FCA na stvaranju njihovog globalnog ekosistema. Sa ovim novim tehnologijama, HARMAN i Samsung pružaju jedan novi nivo prilagođenih i personalizovanih usluga koje donose pogodnosti originalnim proizvođačima opreme kao što je FCA, potrošačima i preduzećima u rastućoj industriji deljenja vozila na nikad pre viđen način“, rekao je Dineš Palival (Dinesh Paliwal), predsednik i generalni direktor kompanije HARMAN.

„Moderno iskustvo unutar vozila mora biti kreirano za nesmetanu povezanost i digitalni sadržaj, i mora da pruža integrisano, ali poznato iskustvo za mušterije u pokretu“, izjavio je Patrik Brejdi (Patrick Brady), potpredsednik kompanije Google zadužen za inženjering.

„Zadovoljstvo nam je što će FCA sistem za informacije i zabavu biti baziran na Android platformi, pružajući njihovim vozačima pouzdano i bogato okruženje koje je zrelo za razvijanje aplikacija i sadržaja.“

Leave a Reply