Početna Vesti Fotkaj i osvoji – Huawei konkurs

Fotkaj i osvoji – Huawei konkurs

Huawei je pokrenuo takmičenje Next Image Awards u Nordijskim državama i regionu Centralne i Istočne Evrope

Panasonic TV

Ako mislite da je nemoguće da uz pomoć fotografije uslikane pametnim telefonom dobijete 10 000 eura, putovanje, laptop i objavljivanje vašeg rada u jednom od najvećih svetskih časopisa, Huawei ima iznenađenje za vas! Istina je da možete da dobijete i više od toga. Upoznajte se sa takmičenjem Next Image Awards kompanije Huawei.

Kamere pametnih telefona su promenile našu interakciju sa svetom i način na koji ga posmatramo. Zahvaljujući ubrzanom razvoju njenih mogućnosti i važnoj ulozi fotografija na platformama društvenih medija, mobilna fotografija cveta i stvara vizulenu kulturu modernog sveta.

ATV & NAUTICA 2020

Huawei P20 Pro je prvi telefon koji koristi dizajn trostrukog sočiva uz napredni sistem veštačke inteligencije koji neverovatno unapređuje kvalitet slika i pomera granice fotografisanja mobilnim telefonom. Kombinovanjem podataka iz sva tri senzora, P20 Pro omogućava nastanak slika neuporedivog kvaliteta u uslovima slabijeg osvetljenja ili izraženog kontrasta, stvarajući fotografije bez zamućenosti i sa odličnom ravnotežom beline, čak i bez upotrebe stativa.

Sa namerom daljeg istraživanja mogućnosti ovog načina slikanja i odavanja počasti fotografima širom sveta, Huawei pokreće takmičenje Next Image Awards http://campaign.consumer.huawei.com/rs/. Takmičenje je podeljeno u šest kategorija čiji je cilj ispitivanje granica vizuelnog izraza: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature and Story Board. Svoje fotografije možete prijaviti u bilo kojoj kategoriji u periodu između 09.07. i 20.08.2018.

,,Uvek smo kamere smatrali glavnom odlikom naših telefona i drago nam je da su zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ljudi u mogućnosti da uslikaju mnogo lepše i kvalitetnije fotografije. Cilj Next Image takmičenja je davanje glasa ovoj novoj školi fotografije.” – izjavio je Direktor Huawei Device za region Balkana, gospodin Džordž Zang
Nakon pojavljivanja na onlajn galerijama, za prijavljene fotografije će se glasati do 24. avgusta. Naredne nedelje žiri će odabrati pobednike među 50 slika sa najviše glasova u svakoj kategoriji:
● Yanmin Wang – President of Huawei Consumer Business Group Huawei CEE&Nordic
● Dominic Bracco – zvanični fotograf časopisa National Geographic
● Alex Lambrechts – zvanični Leica fotograf
● Tomasz Lazar – dobitnik nagrade World Press Photo
● Bobby Anwar – danski fotograf
● Gal Gadot – glumica, zaštitino lice serije Huawei P20

Najboljih 50 fotografija iz Nordijskog, kao i regiona Centralne i Istočne Evrope će učestvovati u globalnom Next Image takmičenju.

Pobednici u svakoj kategoriji će dobiti laptop Matebook X, objavljivanje fotografije u časopisu National Geographic, i 2000 eura u gotovini. Dobitnici druge i treće nagrade će dobiti telefone Huawei P20 Pro i P20. O ovim dobitnicima će takođe odlučiti onlajn glasovi u svih šest kategorija. Na kraju će žiri dodeliti Grand Prix nagradu, a pobednik će dobiti Matebook X, objavljivanje slike u časopisu National Geographic, 10 000 eura u gotovini i priliku da, tokom septembra, bude deo 10-odnevne National Geographic fotografske ekspedicije u Italiji.

Leave a Reply