Početna FOTO / VIDEO Fotoaparat bezogledala – Sony α6400

Fotoaparat bezogledala – Sony α6400

blank
ATV & NAUTICA 2020

Fotoaparat α6400 poseduje mnoge od najnaprednijih Sony tehnologija, od poznatih full-frame postavki do kompaktne, lagane APS-C kamere. Brza nova kamera se može pohvaliti najbržomi svetskom AF akvizicijom od 0.02 sekundiii, uz istovremeno uvođenje novih unapređenih „Real-time Eye AF” i „Real-time Tracking” opcija. Uključena je i velika brzina fotografisanja do 11 fpsiv sa AF/AE praćenjem, nova generacija BIONZ X procesora za obradu fotografija koja proizvodi odličan kvalitet, snimanje 4K video zapisavi, LCD ekran osetljiv na dodir sa opcijom nagiba od 180 stepeni, kao i još mnogo toga čineći ovaj fotoaparat ultimativnim alatom za sve vrste korisnika – od profesionalaca do vlogera.

blank

ATV & NAUTICA ATV

Autofokus na novom α6400 fotoaparatu nasledio je mnoge tehnologije od najnovijih Sony linija fotoaparata punog formata, uključujući α9, α7R III i α7 III modele. Novi fotoaparat ima funkciju od 425 autofokusnih tačaka sa detekcijom faze i 425 autofokusnih tačaka sa detekcijom kontrasta koje su gusto raspoređene preko cele površine slike, pokrivajući oko 84% površine. Ovaj AF sistem velike brzine i visokih performansi autofokusnog praćenja uparen sa BIONZ X procesorom nove generacije za obradu fotografija, omogućava kameri da uspostavi fokus za manje od 0.02 sekundiii, a fokus se zadržava čak i u slučaju brzih pokreta subjekta.

blank

Ovaj model uvodi napredni Real-time Eye AF, najnoviju verziju priznate Sony Eye AF tehnologije. Ova uzbudljiva nova funkcija koristi prepoznavanje objekata zasnovano na veštačkoj inteligenciji da obradi podatke o detekciji oka u realnom vremenu, a rezultat toga je poboljšana preciznost, brzina i praćenje učinka Eye AF funkcije.
Takođe, na modelu α6400 prvi put se pojavljuje nova funkcija „Real-time Tracking”. Ovaj režim koristi najnoviji algoritam kompanije Sony koji uključuje prepoznavanje objekata zasnovano na veštačkoj inteligenciji i obrađuje informacije o bojama, udaljenosti predmeta (dubina) i osvetljenju kao prostornu informaciju kako bi osigurali da svi subjekti mogu biti uhvaćeni sa velikom preciznošću. Dodatno, tokom fotografisanja ili snimanja ljudi ili životinja, veštačka inteligencija prepoznaje informacije o poziciji lica i oka subjekta,a okovii subjekta se prati u realnom vremenu sa izuzetno visokom preciznošću. Ova opcija se može aktivirati jednostavnim polu-pritiskom na dugme, ili može biti dodeljena kao dodatna funkcija.

blank
Istovremeno je i izvanredna video kamera koja nudi opciju beleženja video zapisa u 4K rezoluciji (QFHD: 3840 x 2160) uz puno očitavanje rezolucije bez spajanja piksela sa ciljem prikupljanja približno 2,4 puta više informacija nego što je potrebno za 4K format. Uređaj zatim oversempluje informacije i kreira 4K snimke sa izuzetnim nivoom detalja i dubine. Zahvaljujući unapređenoj tehnologiji Fast Hybrid AF model α6400 izuzetno brzo izoštrava tokom snimanja, pruža izuzetno glatke promene fokusa bez obzira na scenu, čak i u slučaju kada subjekat istupi napred. Napredna opcija fokusiranja dodirom čini ovaj fotoaparat idealnim za mnoge vlogere i kreatore video sadržaja koji redovno kreiraju i objavljuju sadržaj na internetu.

Leave a Reply