Početna Lifestyle Garmin je predstavio liniju luksuznih pametnih satova MARQ, kojom pomera granice u...

Garmin je predstavio liniju luksuznih pametnih satova MARQ, kojom pomera granice u industriji

Za 30. rođendan, u kompaniji Garmin su odlučili da ne koriste dijamante, već su se opredelili za titanijum, safirni kristal i gomilu pametne tehnologije.

Već na prvi pogled vidi se da MARQ nije standardna linija Garmin satova. I dok model fenix 5 Plus predstavlja pouzdanu, izdržljivu i privlačnu alatku za vežbanje, on ne može da se poredi sa modelom MARQ Athlete i njegovim jarkim bojama i karakterističnim kaišem. I ostali satovi iz ove linije su takvi, napravljeni da budu upečatljivi.

Svi modeli su isti iznutra, sa pametnim notifikacijama, memorijom za muziku, Garmin Pay tehnologijom, funkcijama za praćenje fizičke aktivnosti, kao i senzorom za merenje pulsa, a svi podaci su prikazani na uvek aktivnom displeju koji je čitljiv i pod direktnim sunčevim zracima.

Displej je napravljen od ultračvrstog safirnog kristala, i ugrađen je u titanijumsko kućište. Korona je keramička, što znači da bi trebala da izdrži sve vremenske uslove.
Modeli iz MARQ linije imaju baterije koje snagom prilaze baterijama u energetski najefikasnijim pametnim satovima. MARQ satovi mogu da se pohvale trajanjem baterije od čak 12 dana u režimu pametnog sata, ili do 28 sati u GPS režimu i do 48 sati u UltraTrac režimu.

Sa ovim satovima nećete misliti o tome gde vam je punjač. Kaiševi svi dolaze sa QuickFit tehnologijom, u slučaju kad poželite da zamenite svoj kaiš od pletenog žakarda ili kaiš od italijanske kože za neonsko-zeleni silikonski kaiš.

Iako svi modeli dele istu tehnologiju, u kompaniji Garmin su se postarali da svaki od satova iz MARQ serije bude jedinstven i da odražava estetiku svoje kulture. Svaki model ima posebne napredne pametne funkcije, karakteristične samo tom modelu. Materijali kaiševa, završna obrada kućišta i korone su takođe različite, i svi imaju svoju posebnu svrhu i nude pogodnosti u svojoj kategoriji.

From left to right: The Marq Aviator, Expedition, Driver, Captain, and Athlete.

Garmin je izbacio novu liniju satova, koji su dizajnirani da predstavljaju ključne segmente proizvoda ove kompanije: trkanje, letenje, jedrenje, istraživanje i sportske performanse:

Aviator: Sve što vam je potrebno da nastavite da letite, tu na vašem zglobu – 1.950 dolara

Expedition: Izgubili ste se u šumi? Pronađite put do civilizacije uz model Expedition – 1.750 dolara.

Driver: Držite tempo na trkačkoj stazi sa modelom Driver – 2.500 dolara.

Captain: Jedna od ključnih funkcija modela Captain je to što je čitljiv po suncu – 1.850 dolara.

Athlete: Jednim pogledom znajte tačno koliko snažno možete da gurate sebe – 1.500 dolara.

Kontakt: https://www.garmin.com/en-US/marq/

Leave a Reply