Početna Gadgets GOCYCLE GX – Konkurencija el. skuterima

GOCYCLE GX – Konkurencija el. skuterima

Brzi, sklopivi električni bicikl kompanije Gocycle predstavlja zabavan, stabilan i skup način da se prevezete po gradu.

Panasonic TV

Električni bicikl GX ima samo dve šarke, na gornjoj štangli i na štangli koja drži korman, a u kompaniji tvrde da je potrebno samo 10 sekundi da sklopite bicikl.

Ljudi koji su ga testirali kažu da im je trebalo 15 do 20 sekundi.
Nije teško sklopiti ovaj bicikl, ali je težak nekih 18 kg što je baš dosta.
Ukoliko ga premeštate po kući ili dvorištu, ili ako ga nosite uz stepenice, savetuje se da nosite obuću koja pokriva prste na nogama.

ATV & NAUTICA 2020

Kada je sklopljen, bicikl može da se odloži u stajaćem položaju ako ostavite nogare ispružene, i u tom položaju on je visok 63,5 cm i širok 38 cm.
Za nijansu je prevelik da stane ispod radnog stola, ali i dalje ga je lako gurati naokolo dok je sklopljen tako što ga držite sa sic i gurate.
Specifikacije električnog bicikla GX su impresivne.

Ima Shimano Nexus menjač sa tri brzine, zadnje ogibljenje kao i prednje i zadnje hidraulične disk kočnice.
Elektromotor je smešten u glavčini prednjeg točka, koji i pokreće, a pedale pokreću zadnji točak, što za rezultat ima glatko ubrzanje.

A kao bonus po pitanju održivosti, tokom procesa proizvodnje magnezijumskog rama bicikla nema emisije štetnog fluorid gasa koji je često prisutan kod aluminijumske proizvodnje, a i magnezijum se lako reciklira.

Umesto stalne konzole zakačene za dršku upravljača, GX ima mali led displej koji radi na baterije. Ako ste uzeli bickl samo da skoknete negde nabrzaka, možete lako da vidite koliko je baterija napunjena.

A za duže vožnje možete da ubacite svoj telefon između dve gumene petlje na kormanu. Kada upalite bicikl, možete da povežete svoj smartfon sa kompjuterom na biciklu preko Bluetootha. Kada okrenete telefon na stranu, aplikacija se rekonfiguriše tako da izgleda kao instrument tabla na automobilu, pa možete da vidite više parametara (brzinu, pređenu razdaljinu, nivo baterije) u toku vožnje.

Meniji u aplikaciji nisu baš pregledni, što malo otežava navigaciju kroz aplikaciju.
Kako biste personalizovali i podesili režim za asistenciju motora, treba da odaberete opciju za podešavanje režima i tu podesite nivo pomoći koju želite od motora tako što prevučete prstom preko grafikona koji pokazuje snagu pedala izraženu u vatima.

Sa cenom od 3.299 dolara, GX bicikl je skup otprilike kao i električni bicikli za prevoz tereta.
Sa višestrukim teretnim opcijama i većim težinama koje mogu da prenesu, ti bicikli su sasvim dobre zamene za automobil.

GX je dosta skup, dosta težak i dosta ograničen, što ga udaljava od velikog broja ljudi.
Ali pažljivo odrađeni detalji poput debelih guma, glatkog i personalizovanog ubrzanja i sakrivenih kablova, brzina i lanaca čine da GX izgleda fantastično, a takav je i osećaj kada ga vozite.

Ako vam ostane par hiljada dolara viška, nakon što servisirate svoju jahtu pred novu sezonu, GX bi mogao da bude odličan električni bicikl za vas.

CENA: 3.299 $

Leave a Reply