Početna Biznis korisnici Google i HTC najavili sporazum o saradnji od 1.1 milijardi dolara

Google i HTC najavili sporazum o saradnji od 1.1 milijardi dolara

Određeni deo HTC zaposlenih, od kojih su mnogi radili na Pixel pametnim telefonima, se pridružuje kompaniji Google Google može da koristi HTC intelektualnu svojinu (IP) kroz neekskluzivni ugovor o licenciranju Transakcija ojačava posvećenost kompanije HTC inovacijama u svom poslovanju i brendu pametnih telefona

Kompanije Google (NASDAQ: GOOG, GOOGL) i HTC (TWSE: 2489) danas su objavile sporazum kojim će se neki od zaposlenih kompanije HTC, od kojih većina već radi sa kompanijom Google na razvoju Pixel pametnih telefona, pridružiti ovoj kompaniji. HTC će u sklopu transakcije dobiti iznos od 1.1 milijarde dolara od Google-a, dok će sa druge strane, Google dobiti neekskluzivni ugovor i licencu za korišćenje HTC intelektualne svojine (IP).

Sporazum je dokaz desetogodišnjeg strateškog partnerstva kompanija HTC i Google na razvoju premijum pametnih telefona.

Za Google, ovaj sporazum znači dodatno osnaživanje i dalji razvoj rastućeg hardverskog segmenta poslovanja, kao i još veću posvećenost razvoju pametnih telefona. Pored talentovanog i iskusnog tima profesionalaca, Google će i dalje imati pristup HTC-ovom intelektualnom vlasništvu (IP-u) za razvoj Pixel pametnih telefona. Osim toga, ovaj sporazum predstavlja i značajnu investiciju kompanije Google na Tajvanu, kao ključnom inovacionom i tehnološkom središtu.

Očekuje se da će transakcija, koja je trenutno predmet regulatornih procedura biti završena početkom 2018. godine.

Finansijski savetnik za HTC u ovom sporazumu o saradnji bio je Evercore, dok su pravni savetnici bili Gibson Dunn i Tsar & Tsai . Finansijski savetnik kompanije Google bio je Lazard, a Cleary Gottlieb i Lee & Li su bili pravni savetnici ove kompanije.

Leave a Reply