Početna Lifestyle Grand Seiko i Nissan najavljuju hronograf ograničene serije kojim slave dve godišnjice

Grand Seiko i Nissan najavljuju hronograf ograničene serije kojim slave dve godišnjice

Zove se Spring Drive 20th & Nissan GT-R 50th Anniversary Limited Edition 

Dva japanska superbrenda – Grand Seiko i Nissan – su udružili snage kako bi proslavili dve jubilarne godišnjice, a rezultat je sat ograničene serije po imenu The Spring Drive 20th & Nissan GT-R 50th Anniversary Limited Edition (21.000 dolara).

Grand Seiko će napraviti 200 primeraka ovog sportskog hronografa koji je preuzeo dizajnerske detalje od posebne verzije modela Nissan Skyline GT-R napravljene za njegovu 50. godišnjicu i premijerno predstavljene na Međunarodnom salonu automobila u Njujorku u aprilu.

Ovaj jubilarni automobil je dostupan u tri dvobojne varijante, uključujući i Bayside Blue nijansu plave, koju takođe nazivaju i Wangan plava, i koja nije bila dostupna još od generacije R34.

Prepoznatljiva nijansa plave je odabrana za keramičko spoljno kućište sata, dok je unutrašnje kućište napravljeno od laganog i izdržljivog titanijuma i ima vodootpornost do 10 bara.

Srebrnkasto-beli brojčanik i beli kaiš od krokodilske kože su naglašeni štepom plave boje i predstavljaju omaž prepoznatljivoj beloj štrafti koja ide preko haube i krova modela Skyline GT-R, i dizajnirani su da odaju počast klasičnoj trkačkoj šemi bojenja na modelu GT-R.

Automatski 9R96 Spring Drive Chronograph GMT mehanizam sata je proizveden u prestižnom Shinshu časovničarskom studiju brenda Grand Seiko.

Ovaj mehanizam, koji meri proteklo vreme do 12 sati i ima GMT funkciju za praćenje nekoliko vremenskih zona, je vidljiv kroz poklopac sata od safirnog kristala.

Oscilirajući teg ovog mehanizma je ukrašen slavljeničkim amblemom modela GT-R od žutog 18-karatnog zlata, što simbolizuje poboljšani standard preciznosti sata od ±0.5 sekudni na dan (±10 sekundi mesečno).

Leave a Reply