Početna Privatni korisnici HDR sadržaj na LG OLED televizorima

HDR sadržaj na LG OLED televizorima

Momacki auto – Infiniti HEADER

Kompanija LG Electronics (LG) je u saradnji sa medijskom kućom BBC (British Broadcasting Corporation) i satelitskim operaterom SES predstavila HDR (High Dinamic Range) tehnologiju emitovanja na devetoj konferenciji Dani industrije u Luksemburgu. Visoko kvalitetan HDR sadržaj je uživo emitovan satelitskim putem, na najnovijem LG OLED televizoru, koristeći kompatibilnu HLG (Hybrid log gamma) tehnologiju, koja povećava kontrast i reprodukciju boja na televizorima standardnog dinamičkog raspona.

HLG tehnologija je razvijena od strane BBC i NHK medijskih kuća, kako bi se omogućio kompatibilan prenos HDR sadržaja. Upotrebom jedinstvenog niza distribucije bitova, koji imaju opciju dekodiranja pomoću HDR prijemnika, kao i onih koji ne podržavaju HDR tehnologiju, HLG sistem ne zahteva proizvodnju meta podataka, što ga čini kompatibilnim sa postojećom infrastrukturom za emitovanje, čime se omogućava direktan prenos u televizijsku produkciju HDR sadržaja.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Fleksibilnost inovativne HDR HLG tehnologije čini ga odličnim izborom za emitovanje HDR sadržaja, dok novi HDR probni kanal satelitskog operatera SES omogućava partnerima iz industrije da testiraju niz različitih novih standarda za prikazivanje. Prikazan na LG OLED televizoru, HDR HLG sadržaj izgleda realnije, pruža veću dubinu, kao i najdublju crnu boju. Kao prvi televizor sa ravnim ekranom koji ima beskonačan kontrast i nema pozadinsko osvetljenje panela, LG OLED televizor pruža jedinstveno iskustvo prikazivanja HDR sadržaja, kao nijedan drugi uređaj.

„Kompanija LG je već decenijama u vrhu industrije televizora, naročito kada su inovacije u pitanju. Podržavamo napore naših partnera i trduimo se da zajedno sa njima pomognemo standardizaciju HDR tehnologije, kao i da učinimo naprednu tehnologiju prikazivanja sadržaja što dostupnijom”, izjavio je Wayne Park, izvršni potpredsednik i šef sektora za evropske operacije u kompaniji LG.

Leave a Reply