Početna Gadgets HMD Global, CGI i Google Cloud partnerstvo za budućnost Nokia telefona

HMD Global, CGI i Google Cloud partnerstvo za budućnost Nokia telefona

Nokia telefoni premeštaju centar za prikupljanje podataka u Evropu čime se osnažuje posvećenost kompanije HMD Global bezbednosti podataka.

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila partnerstvo sa konsultantskom kompanijom CGI i Google Cloud platformom u vezi sa premeštanjem i skladištenjem podataka o aktivaciji telefona i performansama na Google Cloud u mestu Hamina u Finskoj.

Premeštanje centra će omogućiti još naprednije korisničko iskustvo svim fanovima Nokia telefona, unapređujući brzinu i tačnost isporučenih detalja za Nokia telefone.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Oslanjajući se na naprednu analitiku podataka i tehnologije mašinskog učenja koje pruža Google Cloud, kao i na ekspertizu kompanije CGI u oblasti cloud-a i podataka, HMD Global će biti u mogućnosti da dodatno razvije analitiku podataka od čega će korist imati svi fanovi Nokia telefona širom sveta.

Prvi Nokia pametni telefoni koji će skladištiti podatke u novom centru biće novi pametni telefoni počevši od Nokia 4.2, Nokia 3.2 i Nokia 2.2 modela.

Podaci sa ostalih Nokia pametnih telefona biće premešteni u centar u Hamini nakon što Android Q ažuriranje postane dostupno kasnije tokom godine i kompletirano 2020. godine.

Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u kompaniji HMD Global je izjavio: „Fanovi širom sveta cene naše jedinstveno obećanje o proizvodima. Ovo obećanje znači da će svaki Nokia pametni telefon koji pokreće Android One primati redovna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine, zajedno sa nadogradnjama operativnog sistema u periodu od dve godine. Želimo da svaki Nokia pametni telefon ostane svež duže i da omogućimo svim korisnicima da uživaju u aktuelnim inovacijama kompanije Google. Trudimo se da korisnicima pružimo najnovija ažuriranja operativnog sistema Android, brže nego drugi proizvođači. Zato se naši korisnici mogu u potpunosti osloniti na svoje Nokia pametne telefone jer oni vremenom postaju sve bolji.”

“Danas smo napravili još jedan značajan korak napred kako bismo učvrstili poverenje naših korisnika. Ostali smo verni našem finskom nasleđu i odlučili da sklopimo partnerstvo sa kompanijom CGI i Google Cloud platformom zbog naših rastućih potreba za skladištenjem podataka i povećanjem investicija u naš dom u Evropi.“

Leave a Reply