Početna Privatni korisnici Honda Civic Type R 2017 oborio rekord na Nirburgring stazi!

Honda Civic Type R 2017 oborio rekord na Nirburgring stazi!

Momacki auto – Infiniti HEADER

Nakon premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u Ženevi 2017, novi Civic Type R oborio je rekord za automobile sa prednjim pogonom na Nirburgring Nordšlajfe stazi. Ovaj automobil je 3. aprila 2017. obišao krug za 7 minuta i 43.8 sekundi.

Vreme obilaska kruga dostignuto je u završnoj fazi režima testiranja modela, na suvoj stazi sa optimalnom ambijentalnom temperaturom za najbolje performanse guma i pogonskog sklopa. Novi rekord predstavlja poboljšanje od gotovo 7 sekundi u poređenju sa prethodnikom ovog modela.

10 saveta Instagram IN PAGE

Novi Civic Type R bio je deo razvojnog programa – najvećeg u istoriji Honde, nove desete generacije Civic modela i projektovan je tako da pruži najbolju vožnju u hot hatch segmentu, kako na putu tako i na trkačkoj stazi.

Nekoliko faktora doprinelo je rekordu novog modela Civic Type R na Nordšlajfe stazi: njegovo srce predstavlja optimizovani i usavršeni dvolitarski VTEC TURBO motor koji proizvodi 320 KS i obrtni moment od 400 Nm. Novi kraći prenosni odnosi šestostepenog manuelnog menjača poboljšavaju ubrzanje automobila, dok sveobuhvatni aerodinamički paket novog Type R modela pruža izuzetnu stabilnost pri velikim brzinama, sa prvoklasnim balansom udobnosti i sportske vožnje.

Izuzetno čvrsta karoserija novog Civic Type R modela za 16 kg je lakša nego kod prethodnog, sa povećanjem torzione krutosti od 38%, što pruža značajno bolju upravljivost i stabilnost pri skretanju. Novo multilink zadnje oslanjanje povećava stabilnost u kočenju i smanjuje ukupno naginjanje automobila, omogućavajući kasnije kočenje i veće brzine pri skretanju u krivinama.

Rijuiči Kidžima, vodeći inženjer šasije modela Honda Civic Type R, saopštio je da najnoviji model pokazuje značajna poboljšanja na stazi Nirburgring u odnosu na model prethodne generacije.

Leave a Reply