Početna Lifestyle Horological Machine No. 7 Aquapod – Kamuflažni sat na velikim dubinama

Horological Machine No. 7 Aquapod – Kamuflažni sat na velikim dubinama

Časovnik pod imenom Horological Machine No. 7 Aquapod kompanije MB&F, koji je insprisan meduzama, ponovo se pojavio, sada sa novim kućištem od platine, providnim safirnim mostom turbijona i novim brojevima od titanijuma. Ove značajne estetske i tehničke promene, međutim, blede u poređenju sa novom jarko crvenom rotirajućom koronom.

Sa ovim novinama, model HM7 Platinum Red deluje lakši od modela sa zelenom koronom iz 2018. godine ili od debitantsih primeraka u plavoj i crnoj boji. Iako je, tehnički gledano, ovaj model teži od prethodnih modela sa titanijumskim kućištem, ovaj vrhunski HM7 sa platinastim kućištem je dizajniran da projektuje „plutajuće“ brojeve koji bolje oslikavaju meduzu nego što to radi čak i originalni model iz 2017. godine. I zaista, ti titanijumski brojevi su lakši od prethodne korone od aluminijuma.

Providna tematika seže i do centralno postavljenog letećeg turbijona koji pravi rotaciju za 60 sekundi, i koji je sada potpuno vidljiv zahvaljujući prelasku kompanije MB&F sa mosta sa metalik titanijumskim rotorom u obliku ratne sekire na most od providnog safirnog stakla.

Nova boja korone, prilično vidljiva na bilo čijoj ruci, igra novu ulogu u zanimljivoj priči o postanku MB&F Aquapod sata.
Crvena je boja koja prva nestaje u dubinama okeana zahvaljujući svojim talasima koji su deo nižeg svetlosnog spektra.

„To je razlog zašto imamo veću koncentraciju crvenih morskih stvorenja u najdubljim delovima mora i okeana – crvena boja ih čini skoro nevidljivim za predatore. Meduze koje žive na velikim dubinama često imaju crvene stomake kao vid zaštitne kamuflaže, jer bi njihova providna tele omogućila predatorima da ih primete preko sadržaja u njihovom stomaku“, objašnjavaju u kompaniji MB&F.

Tehnički profil modela MB&F HM7 Aquapod je ostao isti kao i onaj na prvom modelu. Vertikalno postavljeni mehanizam sa, gledano od dna prema vrhu, rotorom za navijanje, kućištem glavne opruge, indikacijama za sate i minute i letećim turbijonom koji pravi rotaciju za 60 sekundi, je koncentrično postavljen oko centralne osovine. Sate i minute podržavaju posebno dizajnirani veliki keramički kuglični ležajevi.

Pa tako energija putuje od titanijumskog/platinastog rotora na samom dnu mehanizma do regulatora letećeg turbijona na samom vrhu preko sistema zupčanika koji se ponašaju kao niz stepenica, omogućavajući energiji da prelazi sa jednog nivoa na drugi.

Leave a Reply