Početna Privatni korisnici HP predstavio prvu mini radnu stanicu na svetu

HP predstavio prvu mini radnu stanicu na svetu

ATV & NAUTICA 2020

HP Inc. je na Autodesk univerzitetu predstavio prvu mini radnu stanicu na svetu namenjenu korisnicima CAD-a i drugih zahtevnih softverskih paketa. Izuzetno dizajnirana, nova HP Z2 Mini radna stanica donosi sa sobom neverovatnu snagu i mogućnost prilagođavanja, dok je svojom visinom od samo 5,8 centimetara (2,3 inča), 90% manja od tradicionalnog modela kućišta iz biznis klase.

Predstavljanjem nove klase radnih stanica koje pružaju vrhunske performanse, eleganciju i efikasnost, HP učvršćuje vodeću ulogu na ovom polju.

ATV & NAUTICA 2020

Proizvodi iz serije HP Z radnih stanica postavili su standarde na tržištu za one korisnike koji zahtevaju radnu stanicu vrhunskih performansi. Nastavljajući uspeh postignut modelom HP Z240 SFF, HP Z2 Mini radna stanica je dva puta snažnija od bilo kog komercijalnog mini PC-ja na tržištu danas i može da podrži rad na šest monitora odmah po priključenju, bez potrebe za bilo kakvim dodatnim podešavanjima. HP Z2 Mini je namenjen milionima korisnika CAD-a koji zahtevaju uređaje manjih dimenzija, a da to ne umanjuje kvalitet akustike, performanse i pouzdanost rada u kritičnim situacijama.

„Pri projektovanju nekih od tehnički najsloženijih arhitektonskih formi, korišćenje vrhunske tehnologije je ključno“, izjavio je Danijel Libeskind, svetski priznati arhitekta i osnivač Libeskind studija4 „Brzina kojom stvaramo i složenost projekata na kojima radimo neprestano rastu, ali računari poput HP-ovih radnih stanica pomažu da vizije projektanata što brže ožive.“

Niža od šoljice espresa, nova HP Z2 Mini radna stanica nudi mogućnost projektovanja svega što vam padne na pamet – od vrhunskih elektronskih komponenti do stambenih i poslovnih zgrada. Radna stanica je opremljena Intel Xeon procesorima sledeće generacije, NVIDIA profesionalnom grafikom uz mogućnost korišćenja HP Z Turbo jedinica, za izuzetno brz rad sa velikim fajlovima.

Leave a Reply