Početna Gadgets HTC-OV EXODUS 1 PROŠIRUJE PRIVATNOST I BEZBEDNOST ZA KORISNIKE ŠIROM SVETA

HTC-OV EXODUS 1 PROŠIRUJE PRIVATNOST I BEZBEDNOST ZA KORISNIKE ŠIROM SVETA

blank
ATV & NAUTICA ATV

EXODUS 1 dovodi u pitanje poslovne modele velike količine podataka velikih tehnoloških kompanija.
Novo partnerstvo sa Opera pregledačem štiti identitet i privatnost tokom pregledanja na HTC EXODUS 1 uređaju.
Posle provere od strane kripto-zajednice, HTC EXODUS 1 je sada dostupan u Fiat valuti.

Počevši od danas, korisnici telefona EXODUS 1 mogu da ažuriraju svoj uređaj preko mreže da bi komunicirali sa mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti nove decentralizovane mreže.

ATV & NAUTICA ATV

HTC EXODUS 1 je prvi pametni telefon napravljen za novi internet. Postoji sve veće usmerenje ka privatnosti i sigurnosti podataka, vođeno nepoverenjem prema načinu na koji velike tehnološke kompanije koriste naše podatke i neizvesnošću o tome koliko su oni zapravo sigurni.

Phil Chen, direktor za decentralizaciju u kompaniji HTC kaže: „EXODUS se odnosi na budućnost podataka i pravilnu arhitekturu interneta, onu koja uključuje sigurnost, privatnost i vraćanje vlasništva nad podacima osobi koja ih stvara.”

Decentralizovana mreža će omogućiti korisnicima da osiguraju i obezbede sopstvene podatke pružajući transparentnije peer-to-peer usluge, uklanjajući posrednike koji su imali koristi od čuvanja vaših informacija.

Sada možemo da budemo vlasnici sopstvenih profila i povezane digitalne imovine na svim platformama, čak i da budemo podstaknuti da podelimo odabrane informacije. Pokret decentralizacije će potpuno promeniti način na koji upravljamo podacima o ljudima i omogućiće stvaranje novih poslovnih modela koji se ne oslanjaju na čuvanje i eksploataciju korisničkih informacija.

Da bi podržao Web 3.0 pokret, EXODUS tim objavljuje Zion API za upravljanje ključem odabranim partnerima koji su posvećeni zaštiti korisničkih podataka.
blank

Opera, prvi kripto pregledač na svetu, prva je organizacija koja koristi prednosti API-ja. To znači da korisnici Opere mogu da uživaju u dodatnoj sigurnosti svojih kripto sredstava na telefonu EXODUS 1 i da direktno komuniciraju sa servisima koristeći svoje privatne ključeve bezbedno na svom uređaju.

Charles Hamel, direktor kripto sektora u kompaniji Opera Browsers kaže: „Nalazimo se na početku nove generacije weba, u kojoj će nove decentralizovane usluge osporiti status quo. HTC i Opera su doneli hrabru odluku da budu prvi koji će istupiti i omogućiti ovu transformaciju. Veoma smo ponosni na saradnju sa EXODUS-om i na to što zajedno definišemo novi standard za upotrebljivost i bezbednost kripto servisa.”

Saradnjom EXODUS-a i Opere postavlja se industrijski standard o tome kako se može osigurati jednostavno iskustvo korišćenja blokchain-a, čime se većem broju korisnika omogućuje da bezbedno istraže prednosti blockchain tehnologije i decentralizovanih aplikacija i usluga.

Odličan primer korišćenja Opere sa Zion novčanikom podrazumeva mogućnost da se mikroplaćanja usmeravaju na web sajtove sa sadržajima, što može da preoblikuje lice novinarstva i kreira novi tok prihoda usmeren na sadržaje, van domašaja kontrolišućih tehnoloških giganata i reklamnih modela usmerenih na klikove.

Leave a Reply