Početna Događaji MWC 2019 Huawei HUAWEI Mate X prvi kompanijin 5G sklopivi telefon

Huawei HUAWEI Mate X prvi kompanijin 5G sklopivi telefon

Panasonic TV

Na MWC sajmu, Huawei je predstavio kompanijin prvi 5G telefon na preklapanje – Huawei Mate X – redefinišući tako dizajn pametnog telefona sa sklopivim oblikom. Odražavajući DNK telefona iz Huawei Mate serije, Huawei Mate X predstavlja Falcon Wing mehanički zglob, 7nm mutirežimski modem sa čipsetom Balong 5000 i poseduje bateriju kapaciteta od 4,500 mAh. Kada je preklopljen, uređaj je veliki smart telefon sa ekranom od 6,6 inča a kada se otvori, postaje tanki tablet sa ekranom od 8 inča. Nova forma oblika predstavlja revoluciju u iskustvu kako u produktivnosti, tako i u zabavi.

Falcon Wing mehanički zglob uspostavlja balans između tehnologije i estetike

ATV & NAUTICA 2020

6,6 inčni dualni displej panel sa kojim je opremljen Huawei Mate X, je pravi „FullView“ prikaz. Kada je otklopljen, transformiše se u 8-inčni tablet koji je tanak 5,4mm. Slike su prikazane sa velikom jasnoćom i detaljima, a sam panel je bezbedan, izdržljiv i ostvaruje izvanredne performance hlađenja. Lagan ujedno koliko je i privlačan, sklopivi pametni telefon dolazi u novoj Interstellar Blue boji i objedinjuje lepotu tehnologije i podiže lestvicu na viši nivo za pametne telefona koji tek dolaze.

Sa dizajnom koji u sebi spaja stil i tehnologiju, revolucionarni FalconWing mehanički zglob, od stotinu delova, doprinosi pokretljivosti balansirajući između sveukupne estetike i tehnologije. Kada je rasklopljen, ekran ima savršeno ravnu površinu, a kada je zaklopljen polovine ekrana savršeno se uklapaju u ram. Dva režima – smart telefon i tablet režim neometano se prebacuju iz jednog u drugi.

5G pametan život sa većim ekranom

Huawei Mate X i njegovo jedinstveno višeobličje otvara novo poglavlje 5G interfejsing ere kako bi poboljšao zabavu i produktivnost. Inovativni fleksibilni OLED sklopivi displej, jedinstveni mehanički zglob i najbolji u industriji 5G modem čipset Balong 5000, do krajnjeg korisnika dolaze kao novi režim interfejsinga u kome Large Screen iskustvo i prenosivost harmonično koegzistiraju.

Prostrana površina za gledanje namenjena je kako za produktivne tako i za zabavne sadržaje – sve od uređivanja dokumenata pa do čitanja istih na velikom ekranu. Takođe, korisnici mogu da prevuku slike iz svoje foto galerije do svog mejla i u režimu podeljenog ekrana.

Huawei flegšip pametni telefoni oduvek su imali moćne kamere, a Huawei Mate X nije izuzetak. Unutar tankog kućišta pametnog telefona, nalazi se najnovija vrezija Leica kamere koja podržava do sada najnaprednije funkcije snimanja. Sklopivi dizajn omogućava sistemu kamere da ima ulogu prednje i zadnje kamere. Kada je sklopljen Huawei Mate X pokazuje View Finder sa obe strane, tako da i subjekti u kadru doprinose kreativnom procesu.

Takođe, Huawei Mate X dolazi sa integrisanim drugmetom za otisak prsta koje omogućava korisnicima da uključe uređaj sa samo jednim dodirom, obezbeđujući sigurno i zgodno iskustvo.

Nova generacija 5G modem čipseta

Zahvaljujući tome što je opremljen sa prvim na svetu 7nm 5G multirežimskim modemom čipset Balong 5000, čipset ima do sada neviđenu 5G brzinu preuzimanja, već pri 4,6 Gps na Sub-6GHz band (teorijski). Balong 5000 je prvi na svetu čipset koji podržava SA i NSA strukture; korisnicima neće bitit potrebno da ažuriraju uređaj da bi nastavili da uživaju u 5G konekciji. Huawei Mate X podržava dve kartice – 4G i 5G. Sadrži četiri 5G antene najsavršenije tehnologije koje se nalaze u samom uređaju kako bi poboljšale kvalitet konekcije.

Enormna izdržljivost baterije Huawei SuperCharge

Nova baterija (koja se sastoji iz dva dela) je elegantno smeštena u Huawei Mate X, u kombinaciji sa veštačkom inteligencijom za uštedu baterije u stanju je da ispuni zahteve koje 5G era nameće kada je reč o performansu same baterije. 55W Huawei SuperCharge puni bateriju za veoma kratko vreme, za one koji preferiraju brz tempo života. Za samo 30 minuta, Huawei SuperCharge ima sposobnost da napuni bateriju do 85%.

Leave a Reply