Početna Biznis korisnici INDUSTRIJA 4.0 – NOVA ERA PROIZVODNJE

INDUSTRIJA 4.0 – NOVA ERA PROIZVODNJE

Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0“ održana je sa ciljem ukazivanja na ključne izazove koje donosi „Četvrta industrijska revolucija“ i načine na koje proces digitalizacije utiče na poslovanje u savremenom svetu. Događaj je organizovala kompanija Siemens Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Nemačko-srpskom privrednom komorom (AHK).

Prilikom uvodog obraćanja, Ksenija Karić, direktorka divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni u kompaniji Siemens Srbija, istakla je da ova komanija predstavlja pionira u primeni inovativnih rešenja koja će nas uvesti u novu eru proizvodnje. „Digitalizacija menja način na koji se kompanije danas razvijaju i proizvode, povećava produktivnost i time unapređuje konkurentnost kompanija na globalnom tržištu“, naglasila je ovom prilikom.

Najbolji telefoni 2019

Ksenija-Karic_direktor-divizija-Digitalna-fabrika-i-Procesne-industrije-i-pogoni-kompanije-Siemens-u-Srbiji

Zbog čega je termin Industrija 4.0 značajan i za domaću privredu i tržište govorili su Martin Knap (Martin Knapp), izvršni direktor Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore i Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije. Predstavnici privrednih komora naglasili su da je ova revolucija globalnog karaktera, kao i da se neće odraziti samo na velike internacionalne kompanije, već na sve aktere u lancu proizvodnje, što je naročito značajno za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Marko-Nikolic_strucnjak-za-automatizaciju-i-energetsku-efikasnost_Siemens-Srbija

Leave a Reply