Početna Vesti Inovacijama do efikasnosti

Inovacijama do efikasnosti

Panasonic TV

Beogradski aerodom Nikola Tesla, u cilju povećanja bezbednosti, ugradio je 14 automatskih kliznih vrata FACE Innovative automation na pasoškoj kontroli terminala 1 i 2. Sistem integrator je bio njihov distributer u Srbiji, kompanija Lunatronik doo, koja se već 27 godina bavi integrisanim sistemima bezbednosti. Automatska klizna vrata FACE Innovative automation imaju motore sa direktnim pogonom i to bez četkica i sa prekidačkim napajanjem sa širokim opsegom napona 100-240 V (50/60 Hz). Pošto su motori sa Direct Drive pogonom nije im potreban dodatni reduktor koji koristi konkurencija i zato vrata sa FACE automatikom rade gotovo bešumno što je vrlo bitno u objektima visoke kategorije gde su takva vrata neophodna.

Ovo je prva automatika za vrata koja zaista štedi energiju i garantuje smanjenje potrošnje struje od od čak 54%.

Najbolji telefoni 2019

Makro tehnički podaci
Motor bez četkica sa direktnim pogonom (Direct drive Brushless motor)
Prošireni opseg napajanja 100-240 V / 50-60 Hz
Tehnologija prekidačkog režima (Switch Mode Technology)
Nominalna snaga = 70 W
Stanje mirovanja = 10 W
Potrošnja
1.500 ciklusa dnevno = 0,39 kWh
547.500 ciklusa godišnje = 142,35 kWh
Godišnja ušteda = 164,25 kWh
UŠTEDA = 54 %

INOVATIVNI TEHNOLOŠKI SADRŽAJI
Pogonska jedinica ima sledeće glavne karakteristike:
-Upotrebu motora bez četkica sa direktnim prenosom sopstvene konstrukcije, koji menja tradicionalni jednosmerni motor sa prekidačkim četkicama, radi povećanja iskorišćenja (+30% iskorišćenje motora bez četkica i + 30% iskorišćenje od eliminisanja prenosa) i smanjenja potrošnje struje.
-Glavni element jednosmernog motora su četkice, dok je motor bez četkica po definiciji bez četkica, koji se okreće malom brzinom od 200 o/min, zbog čega je njegov radni vek oko deset puta duži, a održavanje je više nego prepolovljeno i ograničeno na spoljne delove motora.
Kako je i sistem prenos uklonjen, eliminisani su troškovi održavanja usled prirodnog trošenja.
-Odsustvo četkica čini ove motore izuzetno tihim, a eliminacija sistema prenosa još više povećava ovaj rezultat.
-Ekskluzivno i patentirano pozicioniranje senzora čini sistem vrlo kompaktnim po dimenzijama i funkcionalnosti, zaštićenog od slučajnog kvara uzrokovanog nespretnim spoljnim postupcima.

Napredna elektronska kontrola sopstvene konstrukcije ima sledeće glavne karakteristike:
– Prošireni opseg napajanja 100-240 Vac (50/60 Hz), sa tehnologijom prekidačkog režima, što garantuje najveće iskorišćenje i smanjuje potrošnju energije celokupne automatizacije.
– Priključak za napajanje je standardni utikač, ne zahteva montažu od strane stručnog osoblja.
– Podešavanje pomoću alfa-numeričkog ekrana, čitljivog iz daljine, koji obezbeđuje dijagnostičke i detaljne informacije.
– Elektronska kontrola je već prethodno podešena na standardni režim, ne morate vršiti nikakva podešavanja, vaša vrata već rade. Međutim, svi parametri se mogu menjati, jer želimo da ispunimo vaše specifične potrebe.
– Postoje namenski konektori za sav pribor, koji omogućavaju lako i jednostavno priključivanje kontrolnih uređaja i bezbednosti vrata.
– Sve informacije sakupljene tokom rada vrata, i pre svega sva kontrolna podešavanja, čuvaju se na mikro SD memoriji i pristupačne su, tako da ih možete kopirati na slične primene i ponovo ih upotrebiti pri zameni, smanjujući vreme intervencije. Mikro SD memorija može se upotrebiti i za nadgradnju sistema, tako da uvek imate korist od najnovijih inovacija u radu vrata.
– Elektronska kontrola se obezbeđuje pomoću standardnog mikro USB priključka za priključivanje na lični računar, radi obavljanja složenijih dijagnostifikovanja, ažuriranja i kontrole.

Mehaničko pomeranje ima sledeće glavne karakteristike:
– Sistem fiksiranja na zid/gredu noseće konzole, na koju će se jednostavno okačiti cela dužina motorskog pogona bez dodatnog fiksiranja za bušenje/deljenje površine, omogućava jednom licu da montira automatizaciju do 4 m, smanjujući troškove montaže za 50%.

NEZAVISNI SISTEM MONTAŽE SENZORA
Jedinstveni sistem montaže senzora dozvoljava vam da skinete i stavite poklopac automatizacije (i sa magnetnom spojnicom) vrlo brzo, usled eliminisanja nosača i kablova senzora direktno na poklopcu, smanjujući vreme pristupa automatizaciji.

BIRAČ FUNKCIJA SA ČITAČEM BESKONTAKTNIH KARTICA
Ovaj inovativni uređaj ima kapacitivni ekran osetljiv na dodir radi jednostavne i intuitivne upotrebe, i pozadinsko LED osvetljenje obezbeđuje dobru vidljivost pri podešavanju, čak i u uslovima loše osvetljenosti. Prednja staklena ploča je prijatnog izgleda i adekvatno otporna za upotrebu u svim uslovima.

Leave a Reply