Početna Trends Jat Airways postaje Air Serbia

Jat Airways postaje Air Serbia

TL-10 saveta za Instagram HEADER

jat
Nacionalna aviokompanija Srbije nosi novo ime – Er Srbija (Air Serbia) – i ima novi korporativni logotip, znak i šemu boja, čime je i zvanično brendiran novi istorijski trenutak u 86 godina dugoj tradiciji Jata. Promena naziva i logotipa ne predstavlja samo rebrendiranje kompanije Jat ervejz, već sobom nosi i potpuno novi identitet , potvrđujući želju da Er Srbija bude aviokompanija sa sasvim novim standardima.
Promene i put u bolju budućnost srpskog avioprevoznika predvodi Etihad ervejz (Etihad Airways), nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je obezbedio sve regulatorne saglasnosti za preuzimanje 49 odsto kompanije i ugovor o petogodišnjem upravljanju koji je potpisan sa Vladom Republike Srbije.
Ugovor obuhvata i uvođenje flote novih aviona i novu integrisanu saobraćajnu mrežu međunarodnih destinacija koja će omogućiti priliv velikog broja poslovnih i turističkih putnika u Srbiju. Novi avion tipa A319 nosiće oznake Er Srbije a njegova putnička kabina će biti uređena po savremenim standardima koji do sada nisu viđeni na letovima iz Beograda. Sadašnja flota Jat ervejza od deset aviona Boing 737-300 biće povučena iz redovnog saobraćaja i u kratkom roku zamenjena iznajmljenim uskotrupnim avionima. Dugoročnim planom predviđena je nabavka deset novih uskotrupnih aviona od strane Er Srbije.
Novi brend će nositi srpsko ime i crvenu, plavu i belu boju Srbije iz Beograda u svet. Na repu aviona Er Srbije biće obostrano postavljeni nacionalni grb i boje zastave Srbije. Namera je bila da se raskine sa dosadašnjom praksom, ali ne i sa srpskim nasleđem, tako da logo nosi nedvosmislene oznake nacionalnog identiteta.

TOP 5 App za bolje pamcenje